552
Τα κρεβάτια της οικονομικής θέσεις στα αεροσκάφη της Air New Zealand | Air New Zealand / Facebook

Κρεβάτια και στην οικονομική θέση βάζει η Air New Zealand

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2022, 19:17
Τα κρεβάτια της οικονομικής θέσεις στα αεροσκάφη της Air New Zealand
|Air New Zealand / Facebook

Κρεβάτια και στην οικονομική θέση βάζει η Air New Zealand

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2022, 19:17

Τη δυνατότητα στους επιβάτες της οικονομικής θέσης να ξαπλώνουν και να κοιμούνται κατά τη διάρκεια πτήσεων μεγάλης διάρκειας, θα δώσει σύντομα η Air New Zealand, σε μία προσπάθεια να προσελκύσει τους ταξιδιώτες των δρομολογίων που υπερβαίνουν τις 17 ώρες.

Θα είναι μια παγκόσμια πρωτιά, λέει η αεροπορική εταιρεία, η οποία θα έχει τοποθετήσει τα νέα κρεβάτια ως το 2024, ονομάζοντάς τα Skynest (φωλιά στον ουρανό).

Βέβαια τίποτα δεν είναι δωρεάν… Εκπρόσωπος της Air New Zealand είπε στον Guardian ότι θα υπάρχει επιπλέον κόστος για την υπηρεσία, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη οριστεί.

Επίσης, διευκρίνισε ότι θα αφορά μόνο τους τακτικούς επιβάτες και εκείνους που έχουν πάρει εισιτήρια της premium οικονομικής θέσης.

Τα στρώματα και τα σεντόνια θα αλλάζονται από το πλήρωμα μετά από κάθε χρήση. Στην καμπίνα θα υπάρχει διαχωριστική κουρτίνα και στις λαβές των καθισμάτων θα υπάρχουν είσοδοι USB φόρτισης και εξαερισμός.

Air New Zealand / Facebook

Πέντε καθίσματα από τη σειρά των οικονομικών θέσεων θα αφαιρεθούν από τα αεροπλάνα για να δημιουργηθεί χώρος εγκατάστασης έξι θέσεων Skynest σε οκτώ Boeing 787-9 Dreamliner που θα παραλάβει η Air New Zealand στα τέλη του 2024. Οι επιβάτες θα μπορούν να κάνουν κράτηση του κρεβατιού μόνο για ένα τετράωρο ανά πτήση, καθώς η ζήτηση αναμένεται να είναι μεγάλη.

Ο Γκρεγκ Φόραν, διευθύνων σύμβουλος της Air New Zealand, είπε ότι τα κρεβάτια θα είναι «μια πραγματική αλλαγή του ”παιχνιδιού” στην κατηγορία του οικονομικού ναύλου».

«Η τοποθεσία της Νέας Ζηλανδίας μας φέρνει σε μια μοναδική θέση να ηγούμαστε στις υπηρεσίες ταξιδιού εξαιρετικά μεγάλων αποστάσεων. Εχουμε μηδενίσει τις δυσκολίες στον ύπνο και έχουμε εξασφαλίσει την άνεση και την ευεξία, γιατί γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για τους πελάτες μας να φτάνουν ξεκούραστοι», είπε ο Φόραν. «Είτε θα βρεθούν μετά την προσγείωση σε μια επαγγελματική συνάντηση, είτε σε διακοπές, βγαίνοντας από το αεροπλάνο θέλουν να είναι φρέσκοι».

Η Λιν Τζέρατι, υπεύθυνη πελατών και πωλήσεων της αεροπορικής εταιρείας, δήλωσε: «Η έρευνά μας δείχνει ότι η πρώτη νύχτα μακριά από το σπίτι είναι η πιο δύσκολη για να κοιμηθούμε καλά, επομένως στο αεροπλάνο κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δημιουργήσουμε μια αίσθηση ηρεμίας, ξεκινώντας από τον φωτισμό και το τελετουργικό του ύπνου, που περιλαμβάνει χαλαρωτικά ροφήματα και μουσική, μέχρι τις υγιεινές επιλογές τροφίμων και τα υψηλής ποιότητας υφάσματα που χρησιμοποιούμε».

Τα σχέδια της Air New Zealand έρχονται εν μέσω πλήθους αλλαγών που κάνουν και άλλες εταιρείες που καλύπτουν δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων, κυρίως μεταξύ της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Τον Μάιο, η Qantas της Αυστραλίας αποκάλυψε τα σχέδιά της για απευθείας πτήσεις από το Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη προς το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Οι αποκαλούμενες πτήσεις «Project Sunrise», μερικές από τις οποίες θα έχουν διάρκεια 20 ώρες, θα ξεκινήσουν να εκτελούνται στα τέλη του 2025. Για τις πτήσεις της σε εξαιρετικά μεγάλες αποστάσεις, η Qantas έχει ανακοινώσει «ζώνες ευημερίας» για τους επιβάτες των οικονομικών θέσεων όπου θα μπορούν να μετακινούνται χωρίς να είναι στριμωγμένοι.

Air New Zealand / Facebook

Η Air New Zealand είχε ανακοινώσει για πρώτη φορά τρόπους ξεκούρασης στις οικονομικές θέσεις το 2020 προσφέροντας το Skycouch: μια οικογένεια ή επιβάτες που έχουν κλείσει μια σειρά θέσεων σε οικονομική θέση ή τυχαίνει να έχουν άδειες θέσεις δίπλα τους, μπορούν να ζητήσουν ειδικά υποπόδια που μετατρέπουν τη σειρά σε ένα αυτοσχέδιο κρεβάτι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...