Η φωτογραφία του Γεβγκένι Πριγκόζιν, σε αυτοσχέδιο μνημείο στη Μόσχα | REUTERS
Επικαιρότητα

Κρεμλίνο: Νεκρός ο Πριγκόζιν – το επιβεβαίωσε η εξέταση DNA

Η Επιτροπή Ερευνας της Ρωσίας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι σύμφωνα με τα τεστ του γενετικού υλικού, και οι 10 νεκροί αντιστοιχούν στον κατάλογο των επιβαινόντων στο αεροσκάφος που συνετρίβη την Τετάρτη
Protagon Team

Ο θάνατος του Γεβγκένι Πριγκόζιν, επικεφαλής της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Βάγκνερ, κατά τη συντριβή την Τετάρτη του αεροπλάνου στο οποίο επέβαινε, επιβεβαιώθηκε από τα τεστ DNA, ανακοίνωσε την Κυριακή η Επιτροπή Ερευνας της Ρωσίας.

Τα αποτελέσματα των γενετικών τεστ που πραγματοποιήθηκαν, επιβεβαίωσαν ότι οι ταυτότητες των 10 θυμάτων, τα πτώματα των οποίων εντοπίστηκαν μετά τη συντριβή του αεροπλάνου, «αντιστοιχούν στον κατάλογο» επιβατών και μελών του πληρώματος.

Ανάμεσά τους ήταν και ο Πριγκόζιν, επεσήμανε η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

Διάφορες πηγές και δυτικοί αξιωματούχοι είχαν εκφράσει αμφιβολίες για το αν ο ιδρυτής της Βάγκνερ ήταν πράγματι ανάμεσα στους νεκρούς της συντριβής.

Το 2019, ο Πριγκόζιν δηλώθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα νεκρός μετά τη συντριβή ενός μεταγωγικού αεροσκάφους An-72 στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Η ρωσική πρεσβεία είχε δηλώσει τότε, ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν δύο Ρώσοι και ότι μετέφερε επίσης μέλη του προεδρικού επιτελείου της ΛΔΚ. Ο επικεφαλής της Ομάδας Βάγκνερ επανεμφανίστηκε τρεις ημέρες αργότερα.