O Αλέξης Τσίπρας υποδέχεται τον Δημήτρη Κουτσούμπα | IntimeNews
Επικαιρότητα

Κουτσούμπας για Σκοπιανό: Το όνομα δεν είναι το κυρίαρχο πρόβλημα

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Αλέξη Τσίπρα ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως κύριο ζήτημα δεν είναι το όνομα των Σκοπίων αλλά ο αλυτρωτισμός και η διατήρηση του φανατισμού στο Σύνταγμα των Σκοπίων
Protagon Team

Ο γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ ήταν ο τρίτος κατά σειρά αρχηγός κόμματος που συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ. Ο κ. Κουτσούμπας μάλιστα χρειάστηκε να περιμένει αφού η συνομιλία του κ. Τσίπρα με την κ. Γεννηματά κράτησε πάνω από μία ώρα.

Ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε ότι κρατά «μικρό καλάθι» σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ ενώ ανέφερε ότι και μετά την ενημέρωση «παραμένουν οι μεγάλες ανησυχίες, για τις εξελίξεις με τις γειτονικές χώρες, την πολιτική του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Στη συζήτηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την άποψη ότι «οποιαδήποτε ονομασία δεν είναι απλά βαφτίσια της γειτονικής Δημοκρατίας, ούτε το κυρίαρχο πρόβλημα.  Αυτό (το κυρίαρχο πρόβλημα) είναι ο αλυτρωτισμός και η μη επαναχάραξη συνόρων».

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιθανότητα λύσης αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ, ενώ σε ερώτηση για τη στάση του Πάνου Καμμένου, απάντησε: «Εχει τη δική του άποψη. Το τι θα κάνει φαντάζομαι δεν το ξέρει ούτε ο πρωθυπουργός».

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε ότι χρειάζεται επαγρύπνηση των πολιτικών κομμάτων, αλλά και του λαού, εφόσον «δεν προβλέπεται άμεσα αλλαγή Συντάγματος και όλων αυτών που οδηγούν σε εθνικιστικές και αλυτρωτικές διαθέσεις και απαράδεκτες διεκδικήσεις».