Καμμένος και Κοτζιάς όταν μοιράζονταν τα υπουργικά έδρανα... | INTIMENEWS
Επικαιρότητα

Κοτζιάς εναντίον Καμμένου, το σίκουελ

Υπαινιγμοί κατά του τέως υπ. Εξωτερικών από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ενώ είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΠΡΑΤΤΩ που περιέγραφε τον τέως υπ. Αμυνας ως ακροδεξιό και ευρισκόμενο σε σύγχυση επί δύο χρόνια!
Protagon Team

Οσοι περίμεναν ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Κοτζιά θα σίγαζε με την αποχώρησή τους από την κυβέρνηση, διαψεύστηκαν. Ο παραιτηθείς υπουργός Αμυνας εξαπέλυσε νέους υπαινιγμούς κατά του τέως υπουργού Εξωτερικών ο οποίος, προηγουμένως, μέσω ανακοίνωσης της πολιτικής κίνησης ΠΡΑΤΤΩ της οποίας ηγείται, είχε κάνει λόγο για «σύγχυση στην οποία περιήλθε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μετά τις αρχές του 2017».

Η απάντηση του κ. Καμμένου ήρθε -ως συνήθως- μέσω Twitter:

«ΕΙΣ-ΠΡΑΤΤΩ… Ρήμα αναφερόμενο ενίοτε στο εσωτερικό και συχνά μετά το 2017 στο εξωτερικό», έγραψε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, αφήνοντας να αιωρούνται υπονοούμενα για χρηματισμό.

Υπενθυμίζεται ότι στο θυελλώδες υπουργικό συμβούλιο, τον περασμένο Οκτώβριο, που οδήγησε στην παραίτηση Κοτζιά, ο κ. Καμμένος είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση εναντίον του τότε υπ. Εξωτερικών με αναφορές σε χρηματισμούς από τον Τζορτζ Σόρος, αλλά και σε μυστικά κονδύλια.

Την Τετάρτη το βράδυ, από το βήμα της Βουλής, ο κ. Καμμένος αποκάλεσε τον κ. Κοτζιά «διακινητή της τσάντας του Γιωργάκη», αναφερόμενος στην θητεία του ως συμβούλου του Γιώργου Παπανδρέου στο υπ. Εξωτερικών.

Κατά τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ο κ. Κοτζιάς «φαίνεται να είχε δικό του σχέδιο σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών», προσθέτοντας, μάλιστα, ότι η συμφωνία που υπογράφηκε στις Πρέσπες δεν είναι ίδια με αυτή που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή.

Είχε προηγηθεί, το μεσημέρι της Πέμπτης, μια ανακοίνωση του ΠΡΑΤΤΩ για το σύνολο των πολιτικών εξελίξεων και τη συμμετοχή της κίνησης στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές και τις ευρωεκλογές. Ωστόσο περιλάμβανε και αναφορές για τον κ. Καμμένο τον οποίο περιέγραψε ως ακροδεξιό και σε σύγχυση.

Είναι προφανώς τρομακτικό αν αναλογιστεί κανείς ότι ο υπουργός Αμυνας της χώρας ήταν, κατά τον τέως υπουργό Εξωτερικών, «σε σύγχυση» επί μία διετία!

Ιδού η ανακοίνωση της κίνησης του κ. Κοτζιά:

«Το ΠΡΑΤΤΩ, σε όλο το διάστημα της ύπαρξής του, τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας και συμμαχίας ανάμεσα στις πιο διαφορετικές προοδευτικές και πατριωτικές δυνάμεις. Με αυτή τη λογική θα κινηθεί και στις επόμενες βουλευτικές και ευρωβουλευτικές εκλογές», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Για τις συμμαχίες, το ΠΡΑΤΤΩ τονίζει πως «τα τμήματα της κοινωνίας που έχουν όραμα, που θέλουν την παραγωγική ανάπτυξη της χώρας, τα οποία έχουν ταλέντο, εργατικότητα, διορατικότητα πρέπει να είναι το στήριγμά μας. Να επιδιώκουμε να εκφράζουμε “τη ματιά τους” για το μέλλον», ενώ δίνεται ιδιαίτερο βάρος στους ανέργους και σε εκείνους που βρίσκονται στο περιθώριο.

Το ΠΡΑΤΤΩ καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να συμβάλει στη συγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης χωρίς ηγεμονισμούς και αποκλεισμούς. «Αρκετοί στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν λόγω του τρόπου συγκρότησής του να πιστεύουν ότι πρέπει όλοι μας να είμαστε τμήμα των τμημάτων του. Εμείς, ενώ συμβαδίζουμε στην ανάγκη μιας αριστερής πολιτικής, την καταλαβαίνουμε διαφορετικά, πιο σύγχρονα, πιο πατριωτικά, πιο λαϊκά. Έχουμε άλλες εμπειρίες, θεωρήσεις ζωής και πολιτική κουλτούρα. Γνωρίζουμε ότι είμαστε μια μικρή δημοφιλής δύναμη. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δεχτεί το γεγονός ότι ναι μεν είμαστε μικρή δύναμη, αλλά, ταυτόχρονα, αυτοτελής με την αξία της, να μας δώσει ουσιαστική δυνατότητα συμμετοχής», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ως προς τις εκλογές και τις ευρωεκλογές, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «το ΠΣ συμφώνησε ότι πρώτη επιλογή μας είναι να συμμετάσχουμε στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον συμφωνήσουμε πάνω σε αρχές. Στόχος μας η δημιουργία μιας δημοκρατικής παράταξης και η συγκρότηση μιας δημοκρατικής-αριστερής πολιτικής. Η δυσκολία των τελευταίων εβδομάδων, ιδιαίτερα στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, που φαίνεται, πλέον, να ξεπερνιέται, οφειλόταν σε ένα βαθμό στο ότι δεν μπόρεσε να προσδιορίσει με ακρίβεια και σαφήνεια την φάση στην οποία βρίσκεται η πολιτική πάλη».

«Η ηγεσία των ΑΝΕΛ ήταν ένας εν δυνάμει, και για ένα μέρος των απαιτήσεων της αντιμνημονιακής μάχης, σύμμαχος στη Σωτηρία, ήταν όμως ξένη ως προς μια κυβέρνηση Αριστεράς. Δεν είναι τυχαίο ότι στο πρώτο διάστημα της διακυβέρνησης υπό τον Αλέξη Τσίπρα έβγαζε το λαϊκό κοινωνικό στοιχείο της, στο δεύτερο όλο και περισσότερο έβγαζε έναν δεξιό λόγο που μετασχηματιζόταν σε ακροδεξιό. Λόγο στον οποίο προστέθηκε, επιπλέον, η σύγχυση στην οποία περιήλθε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μετά τις αρχές του 2017. Σε αυτά τα πλαίσια, η συνεργασία μαζί του ήταν αδύνατο να προχωρήσει», τονίζει το ΠΡΑΤΤΩ.