Κάτοικοι του Τελ Αβίβ ανάβουν κεριά στη μνήμη των νεκρών της 7ης Οκτωβρίου, έναν μήνα μετά τη φονική επιδρομή της Χαμάς (7/11) | REUTERS/Evelyn Hockstein
Επικαιρότητα

Το Ισραήλ αναθεωρεί προς τα κάτω τους νεκρούς του

Οι ισραηλινές Αρχές αναθεώρησαν τον απολογισμό της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου λόγω των εκτιμήσεων ότι «πολλοί σοροί που δεν έχουν ταυτοποιηθεί» ανήκουν στους ενόπλους της Χαμάς που εισέβαλαν στη χώρα και όχι σε θύματα
Protagon Team

Εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών ανακοίνωσε την Παρασκευή πως η άνευ προηγουμένου τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στοίχισε τη ζωή σε 1.200 ανθρώπους, αντί 1.400, όπως ανέφερε προηγούμενος απολογισμός.

«Περίπου 1.200 είναι ο επίσημος αριθμός των θυμάτων της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου», κατά τον νεότερο απολογισμό, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Λιόρ Χαγιάτ στη γραπτή δήλωσή του.

Εξήγησε πως οι ισραηλινές Aρχές «αναθεώρησαν» τον απολογισμό τους την Πέμπτη, θεωρώντας πως «πολλοί σοροί που δεν έχουν ταυτοποιηθεί» ανήκουν σε δράστες της αιματηρής επίθεσης του περασμένου μήνα και όχι σε θύματα, όπως μετέδωσε το AFP.

Ο παραπάνω απολογισμός δεν «είναι τελικός» αλλά «αναθεωρημένη εκτίμηση» και «μπορεί να αλλάξει όταν ταυτοποιηθούν όλοι οι σοροί», προσέθεσε ο αξιωματούχος.