Protagon A περίοδος

Μαζικές εκτελέσεις στο όνομα του Αλλάχ

Όσοι αντέχετε δείτε το βίντεο πριν κατέβει. Είναι σοκαριστικό. Πρόκειται για κανονικές μαζικές εκτελέσεις και δολοφονίες, τις οποίες οι στρατιώτες του ISIS παρουσιάζουν με υπερηφάνεια.

Νίκος Κακαρίκας

Το video είναι σοκαριστικό, σε όλα τα επίπεδα, και είναι παραγωγή του AlHayat Media Center, το επίσημο μέσο προπαγάνδας του Islamic State. Είναι ιδιαιτέρα προσεγμένο και project βγαλμένο από χέρια επαγγελματιών, όλο γυρισμένο σε high definition. Eκτός των αγγλικών υποτίτλων οι παραγωγοί έχουν προσθέσει υπότιτλους για άλλες οκτώ γλώσσες και διαλέκτους.

Ο μοναδικός λόγος που ξεκίνησα να το βλέπω ήταν ο τίτλος του: Upon the Prophetic Methodology. Πίστεψα πως θα παρακολουθούσα μια λεπτομερέστερη ανάλυση των θέσεών τους. Το video στην ουσία είναι ένα κάλεσμα στους μουσουλμάνους όλου του κόσμου από τους οποίους ζητούν να μεταβούν στο “Χαλιφάτο" και να πολεμήσουν μαζί με τους άλλους μουτζαχεντίν. Απώτερος στόχος, η  εγκαθίδρυση της αληθινής και γνήσιας, όπως υποστηρίζουν, ισλαμικής πίστης. Η απέχθεια προς τον δυτικό πολιτισμό είναι διάχυτη. Σύμφωνα με τους πνευματικούς ηγέτες του Islamic State η Δημοκρατία είναι ένα ψέμα, η κοσμικότητα είναι του Σατανά και πως αν ενωθούν οι Μουσουλμάνοι μαζί μπορούν να κατακτήσουν όλο τον κόσμο.

Το Islamic State όμως δεν μισεί μόνο τους δυτικούς. Μισεί το ίδιο και τους μουσουλμάνους που δεν ασπάζονται και δεν υποστηρίζουν τις θέσεις του. Η άνεσή τους να σηκώνουν το όπλο και να σκοτώνουν απλούς πολίτες, αλλά και αιχμαλώτους στρατιώτες, επειδή με συνοπτικές διαδικασίες αποφάσισαν πως είναι προδότες, αιρετικοί και άπιστοι, είναι σοκαριστική. Από ένα σημείο και μετά η ιστορία εξελίσσεται σε κανονικό λουτρό αίματος. Πρόκειται για κανονικές μαζικές εκτελέσεις και δολοφονίες, τις οποίες και παρουσιάζουν με υπερηφάνεια.

Όσοι αντέχετε, δείτε το video προτού το Archive.org το κατεβάσει. Όχι πως λείπουν άγριες σκηνές σε όλη τη διάρκειά του αλλά στα τελευταία δέκα λεπτά η κατάσταση ξεφεύγει ολοκληρωτικά. Κι όλα αυτά στο όνομα του Πανάγαθου και Πολυεύσπλαχνου Αλλάχ.