| X / @poliziadistato
Επικαιρότητα

Τραγωδία στη Βενετία: Λεωφορείο έπεσε από γέφυρα – Τουλάχιστον 21 νεκροί

Το λεωφορείο των υπεραστικών συγκοινωνιών της περιφέρειας Βένετο έπεσε πάνω σε ηλεκτρικά καλώδια σιδηροτροχιάς, που βρίσκεται κάτω από την οδογέφυρα. Τουλάχιστον δύο παιδιά μεταξύ των θυμάτων, στους 12 οι τραυματίες, πέντε οι αγνοούμενοι
Protagon Team

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη στο Μέστρε, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Βενετία, εξαιτίας πτώσης λεωφορείου από οδογέφυρα, σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση RAI.

Οπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΠΕ ΜΠΕ στην Ιταλία Θεόδωρος Ανδρεάδης – Συγγελάκης, το λεωφορείο των υπεραστικών συγκοινωνιών της περιφέρειας Βένετο έπεσε πάνω σε ηλεκτρικά καλώδια σιδηροτροχιάς, που βρίσκεται κάτω από την οδογέφυρα, και πήρε φωτιά.

Πολλοί επιβάτες που έχασαν τη ζωή τους φέρονται μάλιστα να απανθρακώθηκαν.

Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα πυροσβέστες και οι υπηρεσίες των πρώτων βοηθειών.

Υπάρχουν τραυματίες και ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανόν να αυξηθεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή και την πρώτη εικόνα για το συμβάν.

Ενας πρώτος απολογισμό για τους τραυματίες, τον οποίο μετέδωσε η RAI λίγη ώρα μετά τις 22:00, τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από την πρώτη του λεωφορείου και μετεφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της περιοχής.

Λίγο αργότερα, τοπικά ΜΜΕ ανέβασαν αυτόν τον αριθμό στους 12 τραυματίες, ενώ έκαναν λόγο και για πέντε αγνοούμενους.

Οπως έγινε γνωστό, όλοι οι νοσοκόμοι και οι γιατροί των νοσοκομείων της περιοχής της Βενετίας κλήθηκαν να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους, ώστε να παρασχεθεί βοήθεια στους τραυματίες.

Ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπουνιάρο έκανε γνωστό ότι κήρυξε την Τετάρτη ημέρα πένθους για την πόλη. Σύμφωνα με τον ίδιο το λεωφορείο υπεραστικών συγκοινωνιών που ενεπλάκησ το δυστύχημα «μετέφερε τουρίστες σε τοπικό κάμπινγκ».

Τη συμπαράστασή της προς τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε η ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.