Ο γερουσιαστής δίπλα στην αστερόεσσα | REUTERS/Aaron P. Bernstein/File Photo
Επικαιρότητα

ΗΠΑ: Ο Τζον ΜακΚέιν σταματά τη θεραπεία για τον όγκο στον εγκέφαλο

Την είδηση ανακοίνωσε η οικογένειά του, η οποία έχει συγκεντρωθεί δίπλα του, στην Αριζόνα – Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής και βετεράνος πολέμου δίνει μάχη εδώ και έναν χρόνο με την ασθένεια, η οποία εισέρχεται στο τελευταίο στάδιο
Protagon Team

Ο γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν που εδώ και έναν χρόνο διαγνώστηκε και δίνει μάχη με όγκο στον εγκέφαλο, δεν θα λαμβάνει πλέον θεραπεία για την κατάστασή του, ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Η είδηση ερμηνεύεται ότι σημαίνει ότι ο Ρεπουμπλικανός ήρωας πολέμου -που διεκδίκησε και την προεδρία των ΗΠΑ- εισέρχεται στο τελευταίο στάδιο της ασθένειάς του.

«Το περασμένο καλοκαίρι, ο γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν μοιράστηκε με τους Αμερικανούς την είδηση που η οικογένεια ήδη γνώριζε», αναφέρει η οικογένεια, υπενθυμίζοντας ότι η πρόγνωση των γιατρών δεν ήταν καλή. «Από τότε, ο Τζον ξεπέρασε τις προσδοκίες για την επιβίωσή του. Ωστόσο, η πρόοδος της ασθένειας και η ηλικία του είναι που έχουν βγάλει την ετυμηγορία», προσθέτει η οικογένεια.

«Με τη συνηθισμένη του δύναμη, ο ίδιος αποφάσισε να σταματήσει την ιατρική θεραπεία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο γερουσιαστής κάνει θεραπείες από τον Ιούλιο του 2017, ενώ είναι απών από την Ουάσινγκτον από τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με τους New York Times, όλη η οικογένειά του έχει συγκεντρωθεί στην Αριζόνα.

Πάντως, παρά το πρόβλημα υγείας, ο ΜακΚέιν έχει προβεί σε δημόσιες τοποθετήσεις για ζητήματα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής, ασκώντας σκληρή κριτική στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ μετά τη σύνοδο κορυφής με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.