Περιπολικό της ιαπωνικής ακτοφυλακής (φωτογραφία αρχείου) | EPA/JAPAN COAST GUARD NINTH REGIONAL HANDOUT
Επικαιρότητα

Ιαπωνία: Διέσωσαν λουόμενη που είχε παραμείνει στη θάλασσα 36 ώρες σε απόσταση 80 χλμ από τις ακτές

Η 21χρονη κολυμβήτρια είχε παρασυρθεί από τα ρεύματα στα ανοιχτά, το απόγευμα της Δευτέρας και την εντόπισε το πλήρωμα ενός φορτηγού πλοίου το πρωί της Τετάρτης
Protagon Team

Μια γυναίκα που παρασύρθηκε στα ανοιχτά,  ενώ κολυμπούσε σε μια παραλία στην Ιαπωνία, διασώθηκε περίπου 80 χιλιόμετρα από τις ακτές, 36 ώρες μετά την εξαφάνισή της.

Η 21χρονη κινέζα υπήκοος, η οποία φορούσε ένα σωσίβιο, κολυμπούσε στην παραλία Σιραχάμα Οχάμα περίπου στις 7:30 το απόγευμα της Δευτέρας μαζί με έναν φίλο της, ανακοίνωσε την Πέμπτη η ιαπωνική ακτοφυλακή.

Οι αρχές ξεκίνησαν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, όταν ο φίλος της σήμανε συναγερμό στην παραλία στην κεντρική περιοχή Σιζουόκα, λίγα λεπτά αργότερα.

«Ηταν γύρω στις 7:55 μ.μ. στις 8 Ιουλίου όταν λάβαμε την πληροφορία ότι ο φίλος της γυναίκας ανέφερε σε ένα κοντινό κατάστημα ψιλικών ότι αγνοείται», δήλωσε τοπικός αξιωματούχος της ιαπωνικής ακτοφυλακής.

Η γυναίκα, η οποία δεν κατονομάστηκε, είπε στους διασώστες ότι παρασύρθηκε στη θάλασσα και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην παραλία καθώς κολυμπούσε με το σωσίβιο.

Εντοπίστηκε τελικά να επιπλέει στα ανοικτά της νότιας άκρης της χερσονήσου Μπόσο της Τσίμπα από ένα φορτηγό πλοίο στις 7:48 το πρωί της Τετάρτης, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Δύο μέλη του πληρώματος ενός κοντινού δεξαμενόπλοιου ειδοποιήθηκαν μέσω ασυρμάτου και πήδηξαν στη θάλασσα για να τη σώσουν.

«Υπάρχουν 80 χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή [μεταξύ της παραλίας και του σημείου διάσωσης]… αλλά φαίνεται ότι παρασύρθηκε για ακόμη μεγαλύτερη απόσταση», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά τη διάσωσή της, αλλά δεν χρειάστηκε να εισαχθεί, καθώς δεν βρισκόταν σε σύγχυση και η αφυδάτωσή της δεν ήταν απειλητική για τη ζωή της.