Η Κίμπερλι Τσίτλ φτάνει, τη Δευτέρα, στην αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου η οποία ζήτησε την ακρόασή της | REUTERS/Kevin Mohatt
Επικαιρότητα

Απόπειρα κατά Τραμπ: Παραιτήθηκε η διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας

Η Κίμπερλι Τσίτλ βρέθηκε ενώπιον διακομματικής καταδίκης σχετικά με τις επιδόσεις της υπηρεσίας όταν εμφανίστηκε ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για την ακρόαση
Protagon Team

Την παραίτησή της υπέβαλε την Τρίτη η διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας (Secret Service) των ΗΠΑ, που βρίσκεται υπό πυρά και επικρίσεις για ενδεχόμενες ελλείψεις και παραλείψεις της υπηρεσίας στην απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ στις 13 Ιουλίου, όπως μετέδωσαν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Η Κίμπερλι Τσίτλ, διευθύντρια αυτής της υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια των προέδρων και όλων των πρώην προέδρων των Ηνωμένων Πολιτειών, είχε αναγνωρίσει την αποτυχία της Μυστικής Υπηρεσίας στην αποστολή της να προστατεύσει τον Τραμπ μόλις το προηγούμενο 24ωρο, ενώπιον αρμόδιας επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων η οποία ζήτησε την ακρόση της αξιωματούχου.

Η ίδια δήλωσε μάλιστα τη Δευτέρα ότι αναλαμβάνει «την πλήρη ευθύνη για κάθε ολίσθημα ασφαλείας της υπηρεσίας» και αποκάλεσε την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ ως «την πιο σημαντική επιχειρησιακή αποτυχία της Μυστικής Υπηρεσίας εδώ και δεκαετίες».

«Η βασική αποστολή της Μυστικής Υπηρεσίας είναι να προστατεύει τους ηγέτες του έθνους μας. Στις 13 Ιουλίου, αποτύχαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο.

«Η ανεξάρτητη έρευνα για να κατανοήσουμε ακριβώς τι συνέβη στις 13 Ιουλίου συνεχίζεται και ανυπομονώ να αξιολογήσω τα συμπεράσματά της», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή του.

«Ολοι ξέρουμε ότι αυτό που συνέβη εκείνη την ημέρα δεν μπορεί να συμβεί ξανά», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν και πρόσθεσε πως θα διορίσει σύντομα διάδοχο της Τσίτλ.

Με πληροφορίες από AFP και Reuters