ΔΕΝ θέλετε να το δείτε ΑΛΛΑ πρέπει να ξέρετε τι αγοράζετε όταν αγοράζετε δερμάτινα είδη.
Κάθε μέρα εκατοντάδες σκύλοι σκοτώνονται με τον πιο άγριο τρόπο στην Κίνα για να γίνουν φτηνή πρώτη ύλη δερμάτινων ειδών.
Αδέσποτοι, παρατημένοι ή απλώς χαμένοι, μαζεύονται και στοιβάζονται κατά εκατοντάδες ,ο ένας πάνω στον άλλον, σε αποθήκες ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων – ενίοτε ξεψυχούν από την έλλειψη αέρα- για να θανατωθούν από τους εργάτες /εκτελεστές με χτυπήματα στο κεφάλι . Τα ουρλιαχτά τους μόλις διαισθανθούν τι θα τους συμβεί είναι σπαρακτικά.
Οι «κατάσκοποι» των οργανώσεων που σκάλισαν το θέμα λένε πως αυτό είναι το καλό σενάριο καθώς δεν είναι λίγοι οι σκύλοι που από τα χτυπήματα δεν σκοτώνονται επιτόπου αλλά χάνουν τις αισθήσεις τους για να τις βρούνε τη στιγμή που ξεκινά η διαδικασία του γδαρσίματος τους.
Ναι, δεν θέλετε να το φανταστείτε.
Ακόμα και οι άνθρωποι της PETA, που χρόνια τώρα μάς πετάνε στα μούτρα με τον πιο κυνικό τρόπο στιγμές ανθρώπινης βαναυσότητας, βρήκαν αδιανόητα σκληρές αυτές τις σκηνές και αποφάσισαν να μην τις χρησιμοποιήσουν στο σχετικό βίντεο.
Η αλήθεια είναι πως δεν είναι πρώτη φορά (και δυστυχώς ούτε και τελευταία) που κάποια οργάνωση βγάζει στη φόρα τις φρικιαστικές συνθήκες θανάτωσης ζώων, είτε για το κρέας τους είτε για το δέρμα τους. Δεν νομίζω πως θα ξεχάσω ποτέ το βίντεο όπου εργαζόμενοι σε αμερικανική βιομηχανία γάλακτος χτυπάγανε αλύπητα με λοστούς και βαριοπούλες τις αγελάδες και τα μοσχαράκια τους για να «εκτονωθούν», ή τις εικόνες από ελληνικό σφαγείο όπου για οικονομία τα ζώα δεν τα θανάτωναν με την ειδική ένεση αλλά τα ξυλοκοπούσαν μέχρι θανάτου. Ή εκείνο το ντοκιμαντέρ που είχα δει πιτσιρίκα για την παραγωγή του φουά γκρα (ίσως η νούμερο ένα βαρβαρότητα στον βάρβαρο κόσμο της εμπορίας κρεάτων) .
Ναι το κρέας που τρώμε, τα δερμάτινα είδη που φοράμε είναι συχνά προϊόντα φόνου και βασανισμού. Όλο και πιο πολλοί άνθρωποι στον κόσμο δυσανασχετούν με αυτό το γεγονός. Δεν θα υποκριθώ πως είναι εύκολο να σταματήσει το εμπόριό τους.
Όμως το να υπάρχουν συνθήκες σωστής διαβίωσης και ανώδυνης θανάτωσης θα έπρεπε να είναι κανόνας ιερός και αδιαπραγμάτευτος. Και οι έλεγχοι υστερικά εξονυχιστικοί και αυστηροί. Ειδικά σε χώρες όπως η Κίνα, όπου η τεράστια βιομηχανική ανάπτυξη πατάει με απίστευτη ευκολία σε πτώματα – και δεν μιλάω μόνο για τα ζώα αλλά και για τους εργαζόμενους.
Το βίντεο το παρουσιάζει ο Joaquin Phoenix . Συνεργάζεται πολλά χρόνια με την PETA. Μαζί με τον Leonardo De Caprio είναι από τα πιο δραστήρια μέλη της οργάνωσης. Όταν είδε το αμοντάριστο υλικό έκανε εμετό.
Κάποιοι θα κάνουν και με το μονταρισμένο.
Υ.Γ Το κρέας που προέρχεται από ζώα που δεν πέθαναν ήρεμα είναι γεμάτο τοξίνες, τοξίνες που τα τελευταία χρόνια ενοχοποιούνται για διάφορα είδη καρκίνου. Το λες κι εκδίκηση.