Από τη Ρωσία με αγάπη: γυναίκες συμμετέχουν σε event καλωσορίζοντας το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στη χώρα τους | REUTERS/Eduard Korniyenko
Επικαιρότητα

Κορίτσια απ’ τη Ρωσία, προσοχή στους φανς που θέλουν το κορμί σας!

Η επικεφαλής της επιτροπής οικογενειακών υποθέσεων Ταμάρα Πλέτνεβα ξαναχτυπά, συμβουλεύοντας τις νεότερες συμπατριώτισσές της να μην ενδώσουν σε άνδρες που θα επισκεφθούν τη χώρα για το Μουντιάλ, γιατί θα καταλήξουν να κυοφορούν μωρά «ξένων»
Protagon Team

Οταν ακούς κάποια να αρχίζει με τη φράση «δεν είμαι εθνικίστρια, αλλά…» ξέρεις πολύ καλά τι πρόκειται να ακολουθήσει. Η 70χρονη Ταμάρα Πλέτνεβα, επικεφαλής της επιτροπής οικογενειακών υποθέσεων του ρωσικού κοινοβουλίου, η οποία έχει πρόσφατα κατακρίνει και το κίνημα του #MeToo, ξαναχτύπησε με νέες δηλώσεις που δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον διεθνή τύπο.

Οπως αναφέρει και δημοσίευμα των Times, ενώ όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Μουντιάλ που φιλοξενεί η χώρα της, η Πλέτνεβα έσπευσε να δώσει συμβουλές σεξουαλικής σύνεσης στις νεαρές ρωσίδες: «δεν είμαι εθνικίστρια, αλλά οι Ρωσίδες πρέπει να γεννούν παιδιά που θα κάνουν με Ρώσους. Δεν πρέπει να κάνουν σεξ με φανς του ποδοσφαίρου που θα βρίσκονται αυτόν τον καιρό στη χώρα μας. Οι ξένοι μπορεί να πάρουν τις γυναίκες μαζί τους στο εξωτερικό και να τις κάνουν δυστυχισμένες, ή να τις παρατήσουν στη Ρωσία ύστερα από μία σύντομη σχέση, κι εκείνες να μείνουν μόνες να μεγαλώνουν το νόθο παιδί τους».

Η ίδια, συνέχισε να σκορπίζει τον τρόμο στις καρδιές των νεαρών κοριτσιών, λέγοντας ότι το φαινόμενο των ανύπαντρων μητέρων ξεκίνησε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980 που είχαν διεξαχθεί στη Μόσχα.

«Ακόμα κι αν τελικά αυτοί οι ξένοι φανς που θα έρθουν αποφασίσουν να παντρευτούν τα κορίτσια, θα τα πάρουν μακριά και μετά δεν θα ξέρουν τον δρόμο της επιστροφής. Το καλύτερο είναι οι άνθρωποι να παντρεύονται από έρωτα στη δική τους χώρα και να δημιουργούν μια ευτυχισμένη οικογένεια» συνεχίζει να κινδυνολογεί η Πλέτνεβα, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις στα social media, με τους περισσότερους χρήστες να μην μπορούν καν να επιχειρηματολογήσουν σοβαρά απέναντι σε όσα αναχρονιστικά υποστηρίζει.

«Υστερα από λίγο καιρό, τα παιδάκια υποφέρουν. Αν προέρχονται από την ίδια φυλή, είναι προτιμότερο από το να προέρχονται από δύο διαφορετικές φυλές, γιατί αργά ή γρήγορα θα υποφέρουν. Πρέπει να φέρνουμε στον κόσμο τα δικά μας παιδιά» καταλήγει.

Οπως είναι φυσικό, ύστερα από αυτές τις δηλώσεις της, πολλά ξένα δημοσιεύματα ανέσυραν και κάποιες παλιότερες, που έχουν να κάνουν με το κίνημα του #MeToo: «Δεν είμαστε ούτε Αμερική, ούτε Ευρώπη. Γιατί να αντιγράφουμε τα πάντα; Αν μια γυναίκα δεν το θέλει, κανείς δεν πρόκειται να την παρενοχλήσει σεξουαλικά».

Η ίδια, είχε άλλωστε πει, σχολιάζοντας περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης μιας ρεπόρτερ του BBC από ρώσο πολιτικό: «Αυτές οι γυναίκες δημοσιογράφοι θα έπρεπε να ντύνονται πιο κατάλληλα, όχι να τριγυρνάνε με εκτεθειμένο τον αφαλό».