Αντίο σε έναν μεγάλο του ελληνικού μπάσκετ | IntimeNews
Επικαιρότητα

«Κοουτσάρα, το παιχνίδι δεν τελείωσε»: Θρήνος για τον Γιάννη Ιωαννίδη

Πλήθος φίλων, συνεργατών αλλά και απλών φιλάθλων του ελληνικού μπάσκετ αποχαιρέτησε τον «ξανθό» που άφησε το δικό του στίγμα στο άθλημα [εικόνες]
Protagon Team

«Κοουτσάρα μου θα σου πω κάτι, το παιχνίδι δεν τελείωσε, πήρες απλά ένα τάιμ άουτ για να το συνεχίσεις στα ουράνια γήπεδα». Με αυτά τα λόγια και τρεμάμενη φωνή, η κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη, Ελένη-Θεοδώρα εκφώνησε τον επικήδειό του στον Άγιο Ιωάννη Βούλας.

Η είδηση του θανάτου του «ξανθού» του ελληνικού μπάσκετ σκόρπισε απέραντη θλίψη στο ελληνικό μπάσκετ και όχι μόνο. Ετσι, από το πρωί της Πέμπτης, ο ναός του Αγίου Ιωάννη πλημμύρισε από φίλους, συγγενείς, συνεργάτες του σπουδαίου προπονητή αλλά και αρκετούς φιλάθλους του αθλήματος.

Αδελφοί Αγγελόπουλοι και Γιώργος Μπαρτζώκας, εκπροσωπώντας τον Ολυμπιακό με τον οποίο ο «Ξανθός» κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα

Στην επιμνημόσυνη δέηση έδωσαν το παρών ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Παναγιώτης Φασούλας, ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο Κώστας Παπανικολάου, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, πολιτικοί και καλλιτέχνες.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου
Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος

Ο Ιωαννίδης συνέδεσε το όνομά του με τον Άρη Θεσσαλονίκης, τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής της μεγάλης ομάδας των Νίκου Γκάλη και (1978-79 και 1982-1990) που έβαλε το άθλημα στα σπίτια των Ελλήνων τη δεκαετία του 1980.

Ο Παναγιώτης Φασούλας
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης

Από το 1991 έως το 1996 διετέλεσε προπονητής του Ολυμπιακού, ακολούθησε η θητεία στην ΑΕΚ (1996-98) για να επιστρέψει στον Ολυμπιακό (1999-2000). Ο Γιάννης Ιωαννίδης ασχολήθηκε και με την πολιτική και διετέλεσε υφυπουργός Αθλητισμού.

Αντί στεφάνων, η οικογένεια του Γιάννη Ιωαννίδη ζήτησε από όποιον το επιθυμεί να καταθέσει τα χρήματα στη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης.