| ΙΝΤΙΜΕnews
Επικαιρότητα

Εκλεισε το κέντρο της Αθήνας λόγω των απεργιακών συγκεντρώσεων

Στην πλατεία Κλαυθμώνος η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ. Στα Προπύλαια το ΠΑΜΕ. Συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας και στη Θεσσαλονίκη
Protagon Team

Εκλεισε λίγο πριν το μεσημέρι το κέντρο της Αθήνας για τις συγκεντρώσεις στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης απεργίας που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το ΠΑΜΕ, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με αφορμή την τραγική επέτειο του δυστυχήματος των Τεμπών, αλλά και οικονομικά και θεσμικά αιτήματα των συνδικάτων.

Με κεντρικό σύνθημα «οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους, πραγματικές αυξήσεις μισθών και όχι αυξήσεις κοροϊδίας» η απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΥ έγινε στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Την ίδια ώρα στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν δεκάδες σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και συνδικάτα με κεντρικό σύνθημα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας». Η  συγκέντρωση στα Προπύλαια ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 57 νεκρών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Οπως ήταν επόμενο, η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας έχει διακοπεί, ενώ σε ισχύ έχουν τεθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Κλαυθμώνος, της Πλατείας Ομονοίας (Πειραιώς, Πατησίων κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Λεωφόρους Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και σε Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας.

Στη Λάρισα η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης  από το Εργατικό Κέντρο και στην πλατεία Ταχυδρομείου από την ΑΔΕΔΥ. Ακολούθησε πορεία προς τον ΟΣΕ Λάρισας, όπου το Εργατικό Κέντρο Λάρισας έχει τοποθετήσει μεταλλική πλακέτα αφιερωμένη στα θύματα της τραγωδίας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ( ΠΟΣ) τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά στο Μακρυχώρι Λάρισας.

Στη Θεσσαλονίκη, φοιτητές, εργαζόμενοι και  συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους και έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης με κατάληξη το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης. Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους  από την τραγωδία στα Τέμπη.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν δάσκαλοι, καθηγητές, γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.