Απροσπέλαστο από νωρίς το πρωί της Τετάρτης το κέντρο της πρωτεύουσας | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Κλειστό το Κέντρο για τις διαδηλώσεις της επετείου Γρηγορόπουλου

Κλειστοί οι σταθμοί Μετρό Πανεπιστήμιο και Μοναστηράκι. Σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Επί ποδός 4.000 αστυνομικοί. Και νέος γύρος μέτρων την Πέμπτη λόγω Ερντογάν
Protagon Team

Αποκλεισμένο είναι από το νωρίς το πρωί της Τετάρτης το κέντρο της Αθήνας λόγω των έκτακτων μέτρων της ΕΛ.ΑΣ. για τις διαδηλώσεις της επετείου των 15 ετών από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Στις 12:00, στα Προπύλαια είναι προγραμματισμένη η μαθητική και φοιτητική συγκέντρωση, ενώ στο ίδιο σημείο το απόγευμα στις 18.00 υπάρχει κάλεσμα από συλλογικότητες, σωματεία και φορείς.

Τα μέτρα ασφάλειας είναι αντίστοιχα με εκείνα που εφαρμόστηκαν στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Περίπου 4.000 αστυνομικοί από τις υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας θα βρίσκονται επί ποδός.

Η Τροχαία θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις στην κυκλοφορία σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες ενώ υπάρχει σύσταση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και τη στάθμευση στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πρωτεύουσας.

Ελικόπτερο της Αστυνομίας και drones θα δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ και τις επίγειες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Σε ετοιμότητα, επίσης, δυνάμεις των ΜΑΤ, των Ομάδων ΔΡΑΣΗ και ΔΙΑΣ (οι περιπολίες σε διάφορα σημεία του κέντρου ξεκίνησαν από το βράδυ της Τρίτης), καθώς επίσης οι «Αίαντες» της Αστυνομίας.

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., έκλεισε στις 9.00 ο σταθμός Μετρό «Πανεπιστήμιο», όπως και ο σταθμός «Μοναστηράκι», από τις 11:00 έως τις 15:00 και από τις 18:00 μέχρι νεωτέρας. Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς στάση.

Ιδια εικόνα και την Πέμπτη λόγω της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα.

Σε όλη την διαδρομή της αυτοκινητοπομπής του τουρκου προέδρου από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μέχρι το κέντρο της πρωτεύουσας θα υπάρχουν παρατεταγμένοι αστυνομικοί ενώ απά αέρος θα επιτηρούν το ελικόπτερο και τα drone της ΕΛΑΣ. Παράλληλα ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα μέτρα γύρω από την τουρκική πρεσβεία.

Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύονται για λόγους δημόσιας ασφάλειας όλες οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 6 το απόγευμα.

Σε ισχύ τέλος θα τεθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (σταδιακή και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης), σε αρκετούς δρόμους της Αθηνας. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες, ενδεικτικά, σε τμήματα των παρακάτω οδικών αξόνων:

Λ. Κατεχάκη,

Λ. Μεσογείων,

Λ. Βασ. Σοφίας,

Λ. Κηφισίας,

Λ. Βασ. Κωνσταντίνου,

Λ. Βασ. Αμαλίας,

Λ. Αλεξάνδρας,

Μιχαλακοπούλου,

Σταδίου,

Πανεπιστημίου και

Ακαδημίας.