Στο καρέ φαίνεται αριστερά η σομαλή δρομέας | Twitter
Επικαιρότητα

Σομαλή «σπρίντερ» έτρεξε τα 100 μέτρα σε… 21 δεύτερα – «συγγνώμη» ζήτησε ο υπ. Αθλητισμού

Η πρόεδρος της σομαλικής ομοσπονδίας στίβου επέλεξε... συγγενή της να συμμετάσχει σε διεθνείς αγώνες στην Κίνα, μόνο που αυτή δεν έκανε για τρέξιμο, προκαλώντας αίσθηση με την επίδοσή της και εθνική ντροπή στην αφρικανική χώρα
Protagon Team

O υπουργός Αθλητισμού της Σομαλίας ζήτησε συγγνώμη, αποπέμποντας την πρόεδρο της ομοσπονδίας στίβου της χώρας για την «ντροπιαστική» εμφάνιση «απροπόνητης» αθλήτριας, η οποία χρειάστηκε 21 ολόκληρο δευτερόλεπτα για να τερματίσει την κούρσα των 100 μέτρων σε διεθνείς αγώνες στην Κίνα.

Ο Μοχάμεντ Μπαρ Μοχάμουντ ανέφερε πως το υπουργείο δεν γνώριζε πώς είχε επιλεγεί η 20χρονη Νάσρα Αμπουκάρ Αλι για να αγωνιστεί στα 100 μέτρα γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πανεπιστημιακών αγώνων που πραγματοποιήθηκε στην Τσενγκτού της Κίνας.

Το βίντεο με την 20χρονη Νάσρα που τρέχει πολύ αργά, σε σχέση με τις συναθλήτριές της, έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω social media, σε μια «ντροπιαστική για τη χώρα εμφάνιση», όπως είπε ο υπουργός.

Η πρώτη στην κούρσα τερμάτισε σε χρόνο 11:58, δηλαδή 10 σχεδόν δευτερόλεπτα πριν την Σομαλή.

Η πανεπιστημιακή ένωση της Σομαλίας δήλωσε ότι δεν είχε στείλει δρομέα στην Κίνα στο πλαίσιο της επίσημης αποστολής.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο κατήγγειλε την επικεφαλής της ομοσπονδίας Καντίτζα Αντεν Νταχίρ για ευνοϊκή μεταχείριση της 20χρονης λόγω οικογενειακών δεσμών, δίνοντας εντολή στην Ολυμπιακή Επιτροπή της Σομαλίας να αναστείλει τον ρόλο της ως προέδρου.