Φωτογραφία αρχείου με τον Βασίλη Κικίλια και τον Σωτήρη Τσιόδρα σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου | Intime
Επικαιρότητα

Κικίλιας και Τσιόδρας ενημερώνουν τα κόμματα για την πορεία της πανδημίας

Σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 3 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας, με κεντρικό άξονα την ετοιμότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Συνεχείς συσκέψεις για την προετοιμασία των ΜΕΘ και απλών κλινών Covid-19
Protagon Team

Συναντήσεις με εκπροσώπους όλων των κομμάτων αναμένεται να έχει σήμερα, Πέμπτη, στις 3 το μεσημέρι, στο υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Στη συνάντηση, στην οποία θα μετέχει και ο υπεύθυνος για τον κορονοϊό του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, θα παρουσιαστούν η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, αλλά και οι λεπτομέρειες για την προετοιμασία που γίνεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Πρόκειται για μία διαδικασία που είχε ακολουθηθεί και στο πρώτο κύμα της πανδημίας και σύμφωνα με πληροφορίες δεν σχετίζεται με την πιθανότητα επιβολής νέου lockdown στην Αττική.

Ο υπουργός Υγείας αναμένεται να αναλύσει διεξοδικά όλες τις προετοιμασίες που γίνονται στο ΕΣΥ, καθώς τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δηλώσει ότι το σύστημα παραμένει ανέτοιμο, παρότι το δεύτερο κύμα του κορονοϊού είναι ήδη εδώ.

Συνεχείς συσκέψεις πραγματοποιούνται εξάλλου τις τελευταίες ημέρες, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την προετοιμασία τόσο των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όσο και των απλών κλινών Covid-19.