Επικαιρότητα

Κικίλιας: Ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμού τη Μεγάλη Τρίτη για άτομα 30-39 ετών

Αφορά μόνο τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca και όλοι όσοι το επιθυμούν, μπορούν να κλείσουν ραντεβού για να κάνουν άμεσα το εμβόλιο. Αναλυτικά τι θα ισχύσει για τις εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα
Protagon Team

Αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς οι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό στη χώρα μας. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε κατά την προγραμματισμένη ενημέρωση της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μέχρι τον Μάιο ενδέχεται να έχουμε φτάσει τους 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς και τον Ιούνιο τους 4 εκατομμύρια εμβολιασμούς.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι από τη Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού, ώστε να μπορέσουν να εμβολιαστούν τα άτομα από 30 έως 39 ετών, αλλά μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Επίσης, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί να γίνονται Σάββατα και Κυριακές, αλλά και αργίες, ώστε να επιταχυνθεί το πρόγραμμα, τώρα που έρχονται πολλές δόσεις.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι ακόμη 20 ημέρες θα παραμείνουν στο ΕΣΥ οι ιδιώτες γιατροί, αν υπάρξει ανάγκη. Μάλιστα, ίσως κληθούν άλλοι από αυτούς που έχουν ήδη αναλάβει να ενισχύσουν τα δημόσια νοσοκομεία.

Εξειδικεύοντας τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι με βάση τις εισηγήσεις της Επιτροπής των επιστημόνων για το επόμενο διάστημα θα ισχύουν τα εξής: