Νέα επίθεση σημειώθηκε στο Κίεβο το πρωί της Τετάρτης, από ιρανικά drone που έχουν αγοράσει οι Ρώσοι. Τα αεροσκάφη-καμικάζι προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια της δημόσιας διοίκησης, ενώ δεν αναφέρθηκαν θύματα.
Εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη, νωρίς το πρωί, σύμφωνα με τον δήμαρχο της ουκρανικής πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο, ο οποίος διευκρίνισε ότι τουλάχιστον 10 τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα στο Κίεβο και περίχωρά του.
Αργότερα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι τα drones που αναχαιτίστηκαν ήταν συνολικά 13.
«Οι τρομοκράτες ξεκίνησαν το πρωινό με 13 Shahed. Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες, το σύνολο των 13 drones αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνάς μας»», είπε ο ουκρανός πρόεδρος.
Η ουκρανική πρωτεύουσα έγινε στόχος «δύο κυμάτων» drones, που δεν προκάλεσαν θύματα, είπε ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης Σέργκιι Πόπκο.
«Οι εκρήξεις από τα drones που αναχαιτίστηκαν έπληξαν ένα κυβερνητικό κτίριο» στη συνοικία Σεβτσενκίβσκι, στο κέντρο του Κιέβου, ενώ «τέσσερα κτίρια κατοικιών» επίσης υπέστησαν μικρές ζημιές, πρόσθεσε.

Tα drones που καταρρίφθηκαν ήταν ta ιρανικά Shahed-136.
«Ανθρωπάκια», έγραψε στο Telegram ο Αντρίι Γέρμακ, σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προφανώς αναφερόμενος στους ρώσους στρατιωτικούς, μετά τις εκρήξεις.