Ο Σπέισι στο λονδρέζικο δικαστήριο, τον περασμένο Ιούλιο, κατασυγκινημένος στο άκουσμα της απόφασης: «Αθώος!» | REUTERS/Susannah Ireland
Επικαιρότητα

Κέβιν Σπέισι: «Το Netflix υπάρχει χάρη σε εμένα!»

Ο αμερικανός ηθοποιός έδωσε συνέντευξη στο YouTube και στον συμπατριώτη του παρουσιαστή Τάκερ Καρλσον και δεν ήταν μετριόφρων. Εξύμνησε το «House of Cards»
Protagon Team

«Το Netflix υπάρχει χάρη σε εμένα!» Μεγάλη κουβέντα, και την είπε ο χολιγουντιανός ηθοποιός Κέβιν Σπέισι στον αμερικανό παρουσιαστή Τάκερ Κάρλσον στο YouTube. Για την περίσταση, ο Σπέισι ντύθηκε Φρανκ Αντεργουντ, δηλαδή όπως ο εμβληματικός χαρακτήρας που υποδύθηκε στη σειρά «House of Cards».

Και ήταν αυτή ακριβώς η επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά που αναφέρθηκε από τον Σπέισι στη συνέντευξη με τρόπο υμνητικό: είπε ότι το «House of Cards» συνέβαλε στο να γίνει γνωστό το Netlfix σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο, η συγκεκριμένη πλατφόρμα έκοψε τον ηθοποιό όταν ξεκίνησαν τα νομικά προβλήματά του. «Τους έδωσα στυλ και αυτοί με γκρέμισαν», είπε.

Ο Κέβιν Σπέισι έπαιζε με το διφορούμενο και με την αμφιβολία καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξής του: ήταν αυτός ο ίδιος που μιλούσε, έγραψε η Corriere della Sera, ή μήπως οι σκέψεις του ήταν αυτές του Φρανκ Αντεργουντ; Οταν ο Κάρλσον τον ρώτησε (ή τον Σπέισι ή τον Αντεργουντ, τέλος πάντων) πότε θα επιστρέψει στη δουλειά, ο ηθοποιός έγινε πολύ αινιγματικός.

Απάντησε ως εξής: «Αυτό το βίντεο είναι η αρχή. Αυτή η συνέντευξη είναι ανάμειξη της σειράς και της πραγματικότητας».

Πριν από λίγους μήνες ο Κέβιν Σπέισι αθωώθηκε για σεξουαλική παρενόχληση τεσσάρων ανδρών και για κάμποσα σεξουαλικά αδικήματα. Μετά τον δικαστικό αγώνα ήρθαν τα δάκρυα χαράς και ανακούφισης.

Ο εφιάλτης για τον ηθοποιό είχε ξεκινήσει το 2017. Οταν ανακοινώθηκε από την έδρα η αθωότητά του, ο Σπέισι κοίταξε ολόγυρα στο δικαστήριο τους παρόντες, τους ενόρκους, τον κόσμο, έβαλε το χέρι του στην καρδιά του και είπε κατασυγκινημένος: «Ευχαριστώ». Υστερα έπεσε στις αγκάλες των δικηγόρων του.