Ο Κέβιν, η πρώην σύζυγός του, Κριστίν, και τα τρία παιδιά τους σε εκδήλωση του 2019 | Shutterstock/Kathy Hutchins
Επικαιρότητα

Κέβιν Κόστνερ: Θα πληρώνει διατροφή $130.000 τον μήνα στην πρώην του

Δικαστήριο επέβαλε στον διάσημο χολιγουντιανό σταρ το τεράστιο ποσό, καθώς η πρώην σύζυγός του απαιτεί τα παιδιά τους να διατηρήσουν τον ίδιο τρόπο ζωής, που περιλαμβάνει ιδιωτικά τζετ και πολυτελή ξενοδοχεία
Protagon Team

Ενα διαζύγιο έχει πάντα κάποιο κόστος, ειδικά όταν διαλύει μια πλήρη οικογένεια. Αλλά αν πρωταγωνιστής του είναι ένας από τους διασημότερους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, αυτό αγγίζει αστρονομικά μεγέθη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του Κέβιν Κόστνερ και του άγριου διαζυγίου του, ύστερα από 18 χρόνια γάμου και τρία παιδιά.

Ο πρωταγωνιστής της επιτυχημένης σειράς της Paramount+ «Yellowstone», ενός εξαιρετικού σύγχρονου γουέστερν που έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές, θα αναγκαστεί να πληρώνει στην εν διαστάσει σύζυγό του σχεδόν 130.000 δολάρια (116.000 ευρώ) τον μήνα για διατροφή παιδιών, υπερδιπλάσιο από αυτό που ο ηθοποιός πιστεύει ότι θα ήταν ένα λογικό ποσό.

Η 49χρονη Κριστίν Μπαουμγκάρτνερ υπέβαλε αίτηση διαζυγίου τον περασμένο Μάιο, έπειτα από 18 χρόνια γάμου, επικαλούμενη ασυμβίβαστες διαφορές. Ο χωρισμός ήταν από τους πιο σκληρούς τα τελευταία χρόνια στο Χόλιγουντ, με τον Κόστνερ να ζητά από έναν δικαστή να πετάξει τη μητέρα των τριών εφήβων παιδιών του από το οικογενειακό συγκρότημα στη Σάντα Μπάρμπαρα. Η Μπαουμγκάρτνερ έχει προθεσμία για να φύγει μέχρι το τέλος του μήνα.

Ο δικαστής Τόμας Αντερλε έκρινε ότι ο 68χρονος σταρ του «Σωματοφύλακα» θα πρέπει να πληρώνει στην πρώην του 129.755 δολάρια τον μήνα για την οικονομική υποστήριξη των παιδιών. Ο Κόστνερ θα κληθεί επιπλέον να πληρώσει 200.000 δολάρια σε νομικά έξοδα και 100.000 δολάρια σε δικαστικά λογιστικά έξοδα, σύμφωνα με το Fox News.

Το ζευγάρι, που παντρεύτηκε στο Κολοράντο το 2004, διατάχθηκε να μοιραστεί κατά το ήμισυ τα έξοδα υγειονομικής περίθαλψης των παιδιών του, καθώς και το κόστος των αθλητικών και εξωσχολικών τους δραστηριοτήτων, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Times του Λονδίνου.

Η Μπαουμγκάρτνερ, σχεδιάστρια γυναικείων τσαντών, ζήτησε 248.000 δολάρια (222.000 ευρώ) τον μήνα για τη διατροφή των παιδιών, ενώ ο πολυβραβευμένος ηθοποιός είχε υποστηρίξει ότι 51.940 δολάρια (46.500 ευρώ) θα ήταν ένα λογικό ποσό. Τελικά, ο δικαστής κατέληξε σε ένα ποσό που κινείται ανάμεσα στις απαιτήσεις των διαδίκων.

Ο κάτοχος Οσκαρ σκηνοθεσίας για την ταινία «Χορεύοντας με τους Λύκους» ισχυρίζεται ότι υπάρχουν πολλά κατάλληλα σπίτια στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνιας για την πρώην σύζυγό του. «Η Κριστίν έχει την πολυτέλεια να μετακομίσει» είπαν οι δικηγόροι του. «Εχει στη διάθεσή της σχεδόν 1,5 εκατ. δολάρια σε μετρητά για να βρει εναλλακτική στέγαση».

«Πολλά υπέροχα σπίτια τεσσάρων υπνοδωματίων με τέσσερα μπάνια είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή και βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την ξεχωριστή κατοικία του Κόστνερ. Ο Κέβιν έκανε πολλές προτάσεις για να τη βοηθήσει να μετακομίσει» καταλήγει η ανακοίνωση των δικηγόρων του ηθοποιού.

Η Μπαουμγκάρτνερ, από την πλευρά της, ισχυρίζεται ότι ο πρώην σύζυγός της διαθέτει συνολική περιουσία 400 εκατ. δολαρίων (358 εκατ. ευρώ) χάρη στην πλούσια κινηματογραφική και τηλεοπτική καριέρα του, αλλά και σε άλλες επιχειρηματικές ενασχολήσεις του.

Ισχυρίζεται ότι χρειάζεται εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια τον μήνα για διατροφή, ώστε να προσφέρει στα παιδιά τους τον πλούσιο τρόπο ζωής με τον οποίο έχουν μεγαλώσει – που περιλαμβάνει ιδιωτικά τζετ και πολυτελή ξενοδοχεία. Οι ειδικοί στις δημόσιες σχέσεις έχουν προειδοποιήσει τον Κόστνερ ότι ένα παρατεταμένο διαζύγιο θα μπορούσε να βλάψει την καριέρα του.