Ανοικτό άφησε την Παρασκευή η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, το ενδεχόμενο να παραταθεί το σχολικό έτος, όπως άλλωστε έγινε και πέρυσι (όταν τα Δημοτικά έκλεισαν τέλη Ιουνίου).
Το εν λόγω μέτρο είχε προαναγγείλει και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης την περασμένη Τετάρτη, όταν στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και στον Αλέξη Παπαχελά, είχε πει ότι «θα γίνουν κάποιες προσαρμογές και νομίζω το καταλαβαίνουν όλοι. Ενδεχόμενη επέκταση του διδακτικού έτους, κάποιος περιορισμός των διακοπών του Πάσχα».
Από την πλευρά της η κυρία Κεραμέως, στις δηλώσεις της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, απέκρουσε εμμέσως πλην σαφώς τις αιτιάσεις ότι στα σχολεία υπάρχει διασπορά της Covid-19, εξηγώντας πως «τα σχολεία και η κοινωνία είναι συγκοινωνούντα δοχεία, άρα, όσο περισσότερα είναι τα κρούσματα κορονοϊού στην κοινωνία, αντίστοιχα θα είναι και στα σχολεία».
Οσον αφορά τη διδακτέα ύλη, είπε ότι προχωρά κανονικά με την τηλεκπαίδευση, αν και, όπως επανέλαβε, τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη διά ζώσης διδασκαλία.
Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ που υπερψηφίστηκε την Πέμπτη στη Βουλή, η υπουργός εκτίμησε ότι θα εφαρμοστεί, καθώς η κοινωνία απαιτεί αλλαγές, απαιτεί να μπει ένα τέλος στη βία και την ανομία στα πανεπιστήμια.
«Εχουν ωριμάσει οι συνθήκες για τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Για το σχολείο το επόμενο νομοσχέδιο
Η κυρία Κεραμέως προανήγγειλε, τέλος, νέα νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας, με την κατάθεση νομοσχεδίου το οποίο, όπως είπε, θα αφορά την αποκέντρωση του σχολικού συστήματος, με στόχο ένα πιο αυτόνομο σχολείο.