Επικαιρότητα

Κεραμέως: Μέχρι τέλους η έρευνα για τον χαμό του Μάκη – Θα αποδοθούν ευθύνες

Τα μέλη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας δεν πρόκειται να φέρουν πυροβόλα όπλα, ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας, διαψεύδοντας δημοσιεύματα στον Τύπο που υποστήριζαν το αντίθετο
Protagon Team

Η υπόθεση της αυτοκτονίας του 14χρονου Μάκη θα διερευνηθεί μέχρι τέλους και θα αποδοθούν ευθύνες, δεσμεύθηκε σε δηλώσεις της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, την Παρασκευή, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας παράλληλα ότι η μάχη κατά του εκφοβισμού στα σχολεία είναι μια μάχη δύσκολη και διαρκής.

«Από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η αυτοκτονία του 14χρονου δώσαμε εντολή για έρευνα, η οποία είναι σε εξέλιξη και θα αποδοθούν ευθύνες, αν υπάρχουν. Θα διερευνηθεί μέχρι τέλους τι έχει συμβεί», ανέφερε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει σχετικά με την αντιμετώπιση του bullying στα σχολεία: «Δίνουμε μάχη με παραπάνω ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στα σχολεία, και με τους συμβούλους σχολικής ζωής, που είναι το πρώτο σημείο επαφής και τα παιδιά έχουν την άνεση, αν συμβεί κάτι, να πάνε και να μιλήσουν».

Κατά την παρουσία της στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας ρωτήθηκε και για τη βία και τα τελευταία έκτροπα σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, καθώς και για την πρεμιέρα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας (ΟΠΠΙ) τον επόμενο μήνα.

Η κυρία Κεραμέως επιβεβαίωσε ότι το Ιούνιο θα αρχίσουν οι πρώτες περιπολίες των ΟΠΠΙ και αφού στάθηκε στην ειδική εκπαίδευση των μελών τους, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να φέρουν πυροβόλα όπλα (σ.σ. όπως γράφτηκε στον Τύπο).

Αναφερόμενη, εξάλλου, στην παρουσία του Πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον, η υπουργός σημείωσε ότι «είναι πάρα πολύ σπάνιο να καλείται ξένος ηγέτης να μιλήσει στο Κογκρέσο και είναι ακόμα πιο σπάνιο να καλείται να μιλήσει και στα δύο όργανα του Κογκρέσου, αλλά και η πρόσκληση να είναι δικομματική». «Το πιο σπάνιο όμως από όλα», υπογράμμισε, «είναι να έχεις όλα τα μέλη της Γερουσίας να διακόπτουν την ομιλία πάνω από δέκα φορές, με το λεγόμενο standing ovation, και να χειροκροτούν όρθιοι».

Ειδική αναφορά έκανε, τέλος, η Νίκη Κεραμέως στην ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδος – ΗΠΑ στον τομέα της εκπαίδευσης. Οπως είπε, είχε εκτενείς συναντήσεις με μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης που ασχολούνται με τα θέματα Παιδείας και υπάρχει υποστήριξη να ενισχυθούν οι διμερείς σχέσεις στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«Συναντήθηκα επίσης», τόνισε, «με πάνω από 20 αμερικανικά πανεπιστήμια, τα οποία συμμετέχουν σε ένα νέο πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2019 για συνεργασίες με ελληνικά, για διπλά και κοινά προγράμματα σπουδών, ανταλλαγές καθηγητών, φοιτητών, ερευνητών, ξενόγλωσσα προγράμματα στα οποία φοιτούν αμερικανοί φοιτητές, καλοκαιρινά προγράμματα».