Η Νίκη Κεραμέως στο στούντιο του ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής | ΣΚΑΙ TV/ ΥοuTube
Επικαιρότητα

Κεραμέως: Η πανεπιστημιακή αστυνομία «δεν κόλλησε» – αναλαμβάνει από Σεπτέμβριο

Το πλαίσιο επανέναρξης της σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς περιέγραψε η υπουργός Παιδείας, η οποία μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει 25.000 διορισμοί εκπαιδευτικών
Protagon Team

«Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου τα σχολεία μας ανοίγουν με την καλύτερη δυνατή συνθήκη ανθρώπινου δυναμικού όλων των τελευταίων ετών»: αυτό τόνισε την Παρασκευή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση», η κυρία Κεραμέως ανέφερε ότι μόλις ολοκληρώθηκαν 8.500 μόνιμοι διορισμοί ανεβάζοντας σε 25.000 τον συνολικό αριθμό των μόνιμων διορισμών τα τελευταία δύο χρόνια στην εκπαίδευση και την ειδική αγωγή. «Για 12 χρόνια, ξέρετε πόσοι εκπαιδευτικοί είχαν διοριστεί στο Δημόσιο; Μηδέν! Ενώ έφευγαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί στη σύνταξη, δεν διοριζόταν κανείς» είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε πως «επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη έχουμε διορίσει 25.000 εκπαιδευτικούς».

Η ίδια ανακοίνωσε ακόμη ότι εντός της ημέρας υπογράφεται η πρόσκληση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και από την προσεχή εβδομάδα θα μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα για να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους.

Η υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε σημαντική καινοτομία την επέκταση του ολοήμερου σχολείου έως τις 5.30 από τον Σεπτέμβριο σε περίπου 5.000 σχολικά τμήματα. Μόνο για την επέκταση του ωραρίου θα προσληφθούν 3.000 εκπαιδευτικοί.

Στόχος, τόνισε η κυρία Κεραμέως, είναι η αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης αλλά και η στήριξη των εργαζόμενων γονέων.

Σχετικά με την είσοδο στα Πανεπιστήμια με ταυτότητα, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι πρόκειται για βήμα προόδου που ήδη έχει δρομολογηθεί. Ηδη έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται στη Θεσσαλονίκη και επαφίεται στα ιδρύματα να το προχωρήσουν.

Για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία ανέφερε ότι «δεν κόλλησε» και ότι από Σεπτέμβριο θα αναλάβει δράση η Ομάδα Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, που ο κύριος στόχος της θα είναι η αποτροπή τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Για τη φοιτητική στέγη, η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι μέσω ΣΔΙΤ χτίζονται νέες υποδομές σε Κρήτη, Θεσσαλία και Θράκη.