245
Η υπουργός Παιδείας σε φωτογραφία από τον αγιασμό στο 87ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης | INTIMEnews

Κεραμέως για μηνύσεις στα σχολεία: Δεν θα ανεχθούμε τους αρνητές – θα προστατεύσουμε τους εκπαιδευτικούς μας

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2021, 11:14
Η υπουργός Παιδείας σε φωτογραφία από τον αγιασμό στο 87ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
|INTIMEnews

Κεραμέως για μηνύσεις στα σχολεία: Δεν θα ανεχθούμε τους αρνητές – θα προστατεύσουμε τους εκπαιδευτικούς μας

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2021, 11:14

Οι «τσαμπουκάδες» των αρνητών δεν θα γίνουν ανεκτοί, θα προστατεύσουμε τους εκπαιδευτικούς μας, επανέλαβε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, για το μπαράζ μηνύσεων (εδώ) κατά διευθυντών σχολικών μονάδων, δασκάλων και καθηγητών, από έξαλλους γονείς μαθητών που αρνούνται να συμμορφωθούν με τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στα σχολεία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης, η κυρία Κεραμέως υπογράμμισε ότι με ειδική διάταξη προστατεύονται πλήρως οι εκπαιδευτικοί, ενώ σημείωσε ότι οι εισαγγελικές Αρχές έχουν ήδη κινητοποιηθεί για τα θέματα αυτά.

«Από την περασμένη εβδομάδα, όταν ξεκίνησε η σχολική χρονιά, στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα απόλυτης καταδίκης αυτών των πράξεων, απόλυτης στήριξης των εκπαιδευτικών, όχι μόνο με λόγια, με πράξεις», τόνισε η υπουργός Παιδείας και ξεκαθάρισε:

«Δεν θα ανεχθούμε τίποτα και θα προστατεύσουμε τους εκπαιδευτικούς μας οι οποίοι κάνουν το καθήκον τους».

Ηδη από την Τρίτη ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής, μετά τους προπηλακισμούς και τις μηνύσεις που δέχτηκαν εκπαιδευτικοί από γονείς μαθητών, κάλεσε εφέτες και εισαγγελείς να παρεμβαίνουν άμεσα όπου χρειάζεται για την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα ο κ. Ζαχαρής παρήγγειλε στους κατά τόπους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρας να διερευνήσουν και μάλιστα τάχιστα εάν οι ενέργειες των αντιεμβολιαστών-αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και, σε καταφατική περίπτωση, να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει.

Μάλιστα, ο κ. Ζαχαρής ζητεί από τους συναδέλφούς του, λόγω της σοβαρότητας των εν λόγω υποθέσεων, η παρέμβασή τους να είναι άμεση και συνεχής, με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...