Την παράταση του σχολικού έτους –εντός του Ιουνίου, όπως διευκρίνισε– επιβεβαίωσε σε δηλώσεις της την Τετάρτη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα FM» η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι οι Πανελλαδικές θα γίνουν κανονικά τον Ιούνιο, όπως και πέρυσι.
«Απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία, με ειδική μέριμνα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια», επανέλαβε η υπουργός Παιδείας. Και μπορεί, όπως σημείωσε, η τηλεκπαίδευση να λειτουργεί πολύ καλά, είναι όμως λύση έκτακτης ανάγκης, για να διευκρινίσει ότι το σχολικό έτος θα παραταθεί ενός του Ιουνίου.
Για τις πανελλαδικές εξετάσεις η κυρία Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν κανονικά τον Ιούνιο, όπως και πέρυσι, ενώ για τα πανεπιστήμια, η εισήγηση από τους ειδικούς είναι να γίνει το εαρινό εξάμηνο εξ αποστάσεως. «Επιδιώκουμε κάποιες προσαρμογές για τις πρακτικές ασκήσεις», συμπλήρωσε.
Στόχος, είπε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και ο υφυπουργός Παιδείας, Αγγελος Συρίγος, είναι να ανοίξουν όλα τα σχολεία. Το υπουργείο Παιδείας, δήλωσε, ξεκινά με τη λογική να ανοίξουν τα Δημοτικά μαζί με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Μέχρι τις 29 Μαρτίου τα σχολεία παραμένουν κλειστά, ωστόσο στις 26 Μαρτίου η Επιτροπή θα κρίνει τα δεδομένα και θα κάνει τις εισηγήσεις της.
Οσον αφορά τα πανεπιστήμια, εξετάζεται το ενδεχόμενο μετά τις 26 Μαρτίου να αρχίσουν οι πρακτικές ασκήσεις.
Μιλώντας εξάλλου για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, η υπουργός Παιδείας είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και συμμετοχή στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου για τα εμβόλια, αλλά και για την πλατφόρμα για τα τεστ ανίχνευσης Covid.
Για τάμπλετ των μαθητών, τέλος, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι εντός των επόμενων ημερών θα «πέσουν» οι υπογραφές των πέντε εμπλεκόμενων υπουργείων. Το συγκεκριμένο κονδύλι είναι περίπου 120 εκατ. ευρώ και αφορά περισσότερο από μισό εκατομμύριο μαθητές.