Η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως σε φωτογραφία αρχείου | INTIME NEWS/ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
Επικαιρότητα

Κεραμέως: Δεν ήμουν εγώ υπουργός όταν έγινε η διαρροή των emails

«Είναι σαφές ότι έγινε αυτή η διαρροή. Εχουμε δύο έρευνες σε εξέλιξη, ενώ το ζήτημα δεν αφορά εκλογική διαδικασία, ή την επιστολική ψήφο, αλλά προσωπικά δεδομένα. Είναι μία έκνομη ενέργεια, από έναν συγκεκριμένο άνθρωπο», αναγνώρισε η υπουργός Εσωτερικών για την υπόθεση Ασημακοπούλου
Protagon Team

«Δεν ήμουν υπουργός όταν έγινε η διαρροή των emails και πλέον όλοι ξέρουμε τι είχε συμβεί»: αυτό ανέφερε το Σάββατο για την υπόθεση της Αννας-Μισέλ Ασημακοπούλου, της ευρωβουλευτού της ΝΔ που βρέθηκε να έχει στην κατοχή της προσωπικά δεδομένα εκλογέων, η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως

Η υπουργός Εσωτερικών μίλησε στον ΑΝΤ1 και τόνισε πως το θέμα δεν έχει καμία σχέση με την επιστολική ψήφο.

«Ξέρουμε πλέον τι έχει συμβεί», σημείωσε η κυρία Κεραμέως, αναφερόμενη στο πόρισμα της σχετικής έρευνας που διεξήγαγε το Μέγαρο Μαξίμου και περιγράφοντάς το επεσήμανε πως, από κάποιους «Ελληνες που είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν το 2023, είχαν δοθεί τα e-mails τους από συνεργάτη του τότε γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, στον γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ, Νίκο Θεωδορόπουλο και από εκείνον στην Αννα -Μισέλ Ασημακοπούλου».

Τόνισε πως, «είναι σαφές ότι έγινε αυτή η διαρροή. Εχουμε δύο έρευνες σε εξέλιξη», προσέθεσε.

Και ξεκαθάρισε ότι, «το ζήτημα αυτό δεν αφορά εκλογική διαδικασία, δεν αφορά την επιστολική ψήφο. Μιλάμε για κάτι που έγινε πριν από οκτώ μήνες. Είναι κάτι που αφορά τα προσωπικά δεδομένα».

«Για πρώτη φορά γίνεται καθολικός έλεγχος στο υπουργείο Εσωτερικών», επεσήμανε και είπε πως, «μιλάμε για μία έκνομη ενέργεια, από έναν συγκεκριμένο άνθρωπο».

Ερωτηθείσα σχετικά με όσα προσάπτονται για ευθύνες για τη διαρροή είπε ότι, «δεν ήμουν υπουργός τότε, μιλάμε για μία συγκεκριμένη περίοδο κατά την οποία εγώ ήμουν υπουργός Παιδείας και μετά υποψήφια στον Βόρειο Τομέα Αθηνών».

Και αναφορικά με τις ευθύνες, επεσήμανε ότι, «ο κ. Σταυριανουδάκης έχει πλέον παραιτηθεί, ενώ ο κ. Θεοδωρόπουλος δεν είναι πλέον στην παράταξη». H δε κυρία Ασημακοπούλου αποσύρθηκε από υποψήφια στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Αναφερόμενη, τέλος, στην επιστολική ψήφο είπε ότι, «έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 30.000 Ελληνες και ένα 57% είναι Ελληνες του εσωτερικού».