Διδάκτωρ κοινωνιολογίας και καθηγητής στη σχολή Αξιωματικών της ΕΛΑΣ. Στον ανακριτή θα εξηγήσει τι ακριβώς έκανε με τη φωτιά στη Βάρη | Nick Paleologos/SOOC
Επικαιρότητα

Καθηγητής στη σχολή της ΕΛ.ΑΣ ο εμπρηστής της Βάρης

Για τουλάχιστον έξι χρόνια έδινε διαλέξεις στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ - υπήρξε μάλιστα ένα διάστημα που είχε διοριστεί ως τακτικός καθηγητής. Πώς συνελήφθη
Protagon Team

Διδάκτωρ πανεπιστημίου και συγγραφέας δηλώνει ο 66χρονος που συνελήφθη με την κατηγορία του εμπρησμού για τις τέσσερις πυρκαγιές του περασμένου Ιουνίου στην περιοχή Χέρωμα στη Βάρη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει ως τώρα γνωστά, ο συλληφθείς είναι διδάκτωρ Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, πτυχιούχος του Οικονομικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ενώ για μεγάλο διάστημα έδινε διαλέξεις στη σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα. Για 5 χρόνια, από το 2008 έως το 2013 είχε διοριστεί και σαν τακτικός καθηγητής στην ίδια σχολή.

Πώς συνελήφθη

Οι Αρχές οδηγήθηκαν στον 66χρονο αναλύοντας βίντεο από κάμερες ασφαλείας καθώς και μία κρίσιμη μαρτυρία. Πρόκειται για υλικό που δείχνει τον συλλληφθέντα κοντά και στις τέσσερις εστίες της φωτιάς στις 8 και Ιουνίου 2024- στις δύο από αυτές μάλιστα φαίνεται να βάζει φωτιά!

Ο συλληφθείς φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες. Την Πέμπτη 8 Αυγούστου αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή .

Ο νέος ποινικός κώδικας προβλέπει ποινές κάθειρξης έως 10 χρόνια για τους εμπρησμούς από αμέλεια -το αδίκημα πλέον έχει μετατραπεί σε κακούργημα- και έως 20 χρόνια για τους εμπρησμούς από πρόθεση.