Ο δράστης της δολοφονίας της Βίκυς, μητέρας τριών παιδιών, και αυτόχειρας, Λεοντής Βορριάς | Facebook
Επικαιρότητα

Κατέληξε η 40χρονη που πυροβολήθηκε από τον πρώην της στην Κάτω Τούμπα – Ποιος ήταν ο δολοφόνος και αυτόχειρας

Πυγμάχος, αθλητής ΜΜΑ, με καταγωγή από τη Χίο, γνωστός για τις σχέσεις του με ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», ο δράστης του φονικού είχε απειλήσει την 40χρονη Βίκυ ότι θα τη σκότωνε αν τον εγκατέλειπε. Και αφού το «προανήγγειλε» σε ανάρτησή του στο Facebook, το βράδυ της Τετάρτης έκανε πράξη την απειλή του
Protagon Team

Υπέκυψε στα τραύματά της η 40χρονη που το βράδυ της Τετάρτης πυροβολήθηκε, μπροστά στις κόρες της, από τον πρώην σύντροφό της, μέσα στο εστιατόριο που διατηρούσε στην οδό Παπάφη, στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Αμέσως μετά την πράξη του, ο 41 ετών δράστης έστρεψε πάνω του την κοντόκαννη καραμπίνα που κρατούσε και αυτοκτόνησε.

Με βαρύτατο τραύμα στη δεξιά κοιλιακή χώρα, η 40χρονη Βίκυ διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, όπου όμως, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Από τον πυροβολισμό τραυματίστηκε και η 20χρονη κόρη της, η οποία νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο ίδιο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για τον δράστη, πρόκειται για τον πυγμάχο (αθλητή ΜΜΑ / βίντεο κάτω) Λεοντή Βορριά, γνωστό για τις σχέσεις του με ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

 

Ο ίδιος είχε «προαναγγείλει» την πράξη του σε ανάρτησή του στο Facebook: «Ολο και πιο κοντά στον τελευταίο αγώνα, το μόνο που δεν φοβήθηκα ποτέ μου είναι ο θάνατος, δεν ξέρω εσείς τι κάνετε», έγραψε λίγο πριν εισβάλει με το όπλο στο κατάστημα και σκοτώσει τη 40χρονη Βίκυ, μητέρα τριών παιδιών.

«Είχαν αρκετό καιρό σχέση, όμως πρόσφατα η Βίκυ τον είχε χωρίσει. Της είχε πει στο παρελθόν πως αν τον αφήσει, θα τη σκοτώσει. Ηταν πάρα πολύ δυνατός, μπορούσε να βάλει κάτω 50 άτομα. Μία φορά έσπασε τις χειροπέδες που του είχαν βάλει αστυνομικοί. Είχαν συχνά μεταξύ τους επεισόδια εδώ στο καφέ», περιέγραψε στο thestival άνθρωπος που γνώριζε το ζευγάρι.

Με πυκνές αναρτήσεις κατά των εμβολίων για τον κορονοϊό και συμμετοχή σε ποικίλες «δράσεις» της «Χρυσής Αυγής», ο Λεοντής Βορριάς είχε απαθανατιστεί αρκετές φορές από τον φωτογραφικό φακό στο πλευρό ηγετικών στελεχών της οργάνωσης, όπως ο Γιάννης Λαγός.