264
Φωτογραφία Αρχείου | IntimeNews

Κατάληψη σε σχολείο στο Γαλάτσι: «Hταν 4 παιδιά μέσα και 200 απέξω»

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2021, 16:55
Φωτογραφία Αρχείου
|IntimeNews

Κατάληψη σε σχολείο στο Γαλάτσι: «Hταν 4 παιδιά μέσα και 200 απέξω»

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2021, 16:55

Μικρή ομάδα μαθητών (οι πληροφορίες κάνουν λόγο για λιγότερα από 10 άτομα) αποφάσισε να προχωρήσει σε κατάληψη του 5ου Γυμνασίου Γαλατσίου την προηγούμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Τάνιας Γεωργιοπούλου από το kathimerini.gr, oι μαθητές είχαν μια σειρά από αιτήματα όπως η τήρηση αποστάσεων και η προμήθεια αντισηπτικών, ενώ επίσης έκαναν λόγο για κακή συμπεριφορά εκ μέρους των καθηγητών.

Αμεσα ο διευθυντής του σχολείου Γιάννης Κάπουας επικοινώνησε με τον δήμαρχο Γαλατσίου, Γιώργο Μαρκόπουλο, καθώς και την αρμόδια διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Το σχολείο είχε λειτουργήσει μόλις τέσσερις ημέρες. Σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν είναι δυνατόν να έχουν κιόλας προκύψει συγκεκριμένα αιτήματα. Τα παιδιά που έκαναν την κατάληψη δεν είχαν επικοινωνήσει με τον σύλλογο των καθηγητών, αλλά ούτε και είχαν τη σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων συμμαθητών τους» δήλωσε στην ιστοσελίδα ο κ. Κάπουας.

Ο δήμαρχος Γαλατσίου, λίγη ώρα μετά την ενημέρωση από τον διευθυντή, μετέβη στο σχολείο και άνοιξε την πόρτα, σπάζοντας το λουκέτο που είχε τοποθετηθεί στην πόρτα εισόδου και αποσύροντας τα εμπόδια που είχαν τοποθετηθεί, ενώ εντός του σχολείου, βρίσκονταν 4 μαθητές. «Ηταν 4 παιδιά μέσα και 200 απέξω» δήλωσε ο κ. Μαρκόπουλος, τονίζοντας ότι «τα συγκεκριμένα παιδιά δεν ήταν εκπρόσωποι του 15μελούς, ούτε είχαν εκλεγεί με κάποια διαδικασία».

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εισόδου στο σχολείο δεν υπήρξαν φθορές, ούτε σημειώθηκαν αντιδράσεις. «Αυτό που έκανα ήταν το αυτονόητο. Οταν υπάρχουν αιτήματα, είμαι πρόθυμος να τα ακούσω και δεν πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε αντίθετοι έτσι και αλλιώς στις κινητοποιήσεις. Ομως αυτό που συνέβη τη Δευτέρα ήταν απλώς μια αυθαίρετη πράξη μερικών παιδιών προκειμένου να αποφύγουν το μάθημα» κατέληξε ο δήμαρχος της πόλης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News