Η κατά δήλωσή της, πρόεδρος των εκδιδόμενων γυναικών Ελλάδος, Κωνσταντίνα Καρατζιώτη, ενώ μιλά στους εκπροσώπους του Τύπου | INTIMEnews
Επικαιρότητα

«O Μίχος εξέδιδε τη 12χρονη σε επωνύμους»

Με διορισμένο συνήγορο ο Μίχος. Τι θα γίνει με την απολογία αλλά και την κράτησή του, καθώς εκπνέει η προθεσμία των πέντε ημερών που μπορεί να κρατείται χωρίς απολογία
Protagon Team

Χωρίς δικηγόρο (θα του διοριστεί αυτεπάγγελτα) φέρεται να εμφανίστηκε ενώπιον της ανακρίτριας ο κατηγορούμενος για μαστροπεία, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου και σωματεμπορία, Ηλίας Μίχος.

Στον ανακριτή οδηγήθηκε την Τετάρτη, προκειμένου να απολογηθεί, και ο έτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, Γιάννης Σοφιανίδης, ο οποίος φέρεται να πλήρωσε τον 53χρονο για να έρθει σε επαφή με το κοριτσάκι.

Ο ίδιος ο Μίχος αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του και κατά πληροφορίες εμφανίστηκε έτοιμος να κατονομάσει πρόσωπο, από το πολύ κοντινό περιβάλλον του θύματος, ως τον βασικό «ενορχηστρωτή της πλεκτάνης» εναντίον του, όπως ισχυρίστηκε.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε αριθμεί περί τις 600 σελίδες και φέρεται να περιλαμβάνει απομαγνητοφωνήσεις συνομιλιών του 53χρονου τις τελευταίες εβδομάδες που ήταν υπό παρακολούθηση.

Για την υπεράσπισή του αναμενόταν να διοριστεί αυτεπάγγελτα από την ανακρίτρια δικηγόρος. Εφόσον τελικά αυτός γίνει δεκτός, θα πρέπει να του δοθεί χρόνος προκειμένου να ενημερωθεί επί της δικογραφίας.

Ωστόσο, την ίδια ημέρα εξέπνεε η προθεσμία των πέντε ημερών που μπορεί να κρατείται χωρίς απολογία ο κατηγορούμενος, οπότε ή θα συναινέσει στην παράταση της κράτησής του σε περίπτωση που ο διορισθείς συνήγορος ζητήσει προθεσμία για να ενημερωθεί, ή θα προχωρήσει η απολογία του χωρίς δικηγόρο, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Δύο δικηγόροι από τον κατάλογο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που κλήθηκαν από την ανακρίτρια, αρνήθηκαν να αναλάβουν την υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων, ενώ αρνητική ήταν η απάντηση και τρίτου συναδέλφου τους, ο οποίος ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά.

Κατά πληροφορίες, τους δύο κατηγορούμενους αναμενόταν τελικά να εκπροσωπήσει τυπικά και μόνο ο δικηγόρος Βασίλης Χρονόπουλος. Αμφότεροι αναμενόταν να συναινέσουν στην παράταση της κράτησής τους.

Καταγγελία-«βόμβα»

Στο ανακριτικό γραφείο προσήλθε την Τετάρτη, προκειμένου να καταθέσει πλήθος στοιχείων –κατά δήλωσή της– για την υπόθεση, μία γυναίκα που συστήθηκε στα μέσα ενημέρωσης ως πρόεδρος των εκδιδόμενων γυναικών Ελλάδος, η Κωνσταντίνα Καρατζιώτη.

Δεν έγινε ωστόσο δεκτή, καθώς ήταν προγραμματισμένες οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων. Η ίδια ισχυρίστηκε πως άφησε τα στοιχεία της στην ανακρίτρια, προκειμένου να επικοινωνήσει μαζί της και να καταθέσει τα όσα γνωρίζει για τη υπόθεση του Κολωνού.

Σε δηλώσεις της σε εκπροσώπους του Τύπου στα δικαστήρια, η κυρία Καρατζιώτη ισχυρίστηκε ότι στις φωτογραφίες των δύο κατηγορουμένων που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ., αναγνώρισε τον Μίχο ως τον άνδρα που ερχόταν στον οίκο ανοχής που η ίδια, όπως είπε, διατηρεί στο Γκάζι. Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Μίχος ερχόταν μαζί με τη 12χρονη, προκειμένου το κορίτσι να συνευρεθεί με πελάτες – ανάμεσά τους και επώνυμοι.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα είπε στα τηλεοπτικά συνεργεία η κυρία Καρατζιώτη, αυτό συνέβαινε για τουλάχιστον δύο μήνες, ενώ ο Μίχος έφερνε στον οίκο ανοχής και άλλα ανήλικα άτομα!

Ουσιαστικά δηλαδή ομολόγησε τη συνέργειά της σε έγκλημα, γεγονός που γεννά πολλά ερωτήματα ως προς την αξιοπιστία της –άλλωστε πρόεδρος των εκδιδομένων γυναικών Ελλάδος δεν είναι.

Κατά δήλωσή της, πάντως, έχει στην κατοχή της και επιθυμεί να καταθέσει στις ανακριτικές αρχές στικάκι αποθήκευσης αρχείων με βίντεο και φωτογραφίες όπου διακρίνονται καθαρά τόσο ο Μίχος, όσο και το κορίτσι.

Κληθείσα, τέλος, να διευκρινίσει ποιοι ήταν αυτοί που προσέρχονταν για να συνευρεθούν με το κορίτσι, υποστήριξε ότι ανάμεσα στους «πελάτες» ήταν καλλιτέχνες, αλλά και πολιτικοί…

Λίγη ώρα μετά τις καταγγελές της κυρίας Καρατζιώτη, πάντως, ο ακτιβιστής Γρηγόρης Βαλλιανάτος ανέφερε σε ανάρτησή του ότι «δεν υπαρχει καμία πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδος καθόσον το Σωματείο δεν λειτουργεί εδώ και χρόνια».