| InTime News / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Επικαιρότητα

Ο Κασσελάκης επιμένει: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή στις ευρωεκλογές

«Πρέπει να ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης για τη διαμόρφωση μιας νέας πλειοψηφίας απέναντι στη νεοφιλελεύθερη δεξιά και ακροδεξιά», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, σε εκδήλωση για την παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος του κόμματος
Protagon Team

Τους δέκα «στόχους για μια νέα πορεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης» ανέπτυξε ο Στέφανος Κασσελάκης το βράδυ της Πέμπτης στο πλαίσιο εκδήλωσης του κόμματος για την παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε βέβαιος ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα κάνει την μεγάλη ανατροπή στην κάλπη του Ιουνίου.

Ο κ. Κασσελάκης προέταξε την ανάγκη «να ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης για την διαμόρφωση μιας νέας πλειοψηφίας» η οποία θα αντιταχθεί «στην νεοφιλελεύθερη Δεξιά και Ακροδεξιά» και κάλεσε τους πολίτες «να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους» και να συμμετάσχουν στις διαδικασίες ανάδειξης των ευρωβουλευτών.

«Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις ενάντια στην αποχή. Υπάρχουν μπροστά μας υπάρχουν δύο οράματα: το άλμα στο αύριο και η επιστροφή στο σκοτάδι του χθες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ο Στέφανος Κασσελάκης, επισημαίνοντας ότι «οι παραβιάσεις του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας στην Ελλάδα θα γενικευθούν και στην Ευρώπη εάν δεν αλλάξει η πορεία».

Κριτική άσκησε και στις Βρυξέλλες. Κατηγόρησε, συγκεκριμένα, τόσο την κυβέρνηση όσο και την ΕΕ, ότι είναι παρακολούθημα των Ηνωμένων Πολιτειών και μίλησε για «μία ΕΕ συμπόρευσης Δεξιάς και Ακροδεξιάς και βρίσκεται στον αντίποδα της ΕΕ που χρειάζονται οι πολίτες για να αντιμετωπίσουν τα ανοικτά μέτωπα και τις διεθνείς προκλήσεις».

Δείτε την ομιλία Κασσελάκη στο παρακάτω βίντεο:

Πώς θα αναδειχθούν οι ευρωβουλευτές

Αξίζει να αναφερθεί πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη αποφασίστηκαν τα εξής:

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις προκριματικές των ευρωεκλογών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ορίστηκε η 17η Μαρτίου.

Στις 22 Μαρτίου θα ανακοινωθεί η λίστα των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στις προκριματικές εκλογές.

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθούν οι προκριματικές εκλογές με κάλπη, αλλά πιθανότατα και υβριδικά.

Οσοι θα συμμετάσχουν στις προκριματικές θα πρέπει να είναι ή να εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.