Δεν δείχνει να αφήνει τη μουσική καριέρα της στην άκρη η Κάρλα Μπρούνι.
Τρία χρόνια μετά την προηγούμενη δουλειά της, η 52χρονη ιταλίδα μουσικός και πρώην μοντέλο (αλλά και κυρία Σαρκοζί) κυκλοφόρησε το νέο άλμπουμ της, με τίτλο το όνομά της, πριν από περίπου έναν μήνα, στις 9 Οκτωβρίου.
Οπως λέει η ίδια, το «Carla Bruni» είναι «μια αντανάκλαση της ίδιας της Μπρούνι, μια ειλικρινής αγκαλιά».
Στο άλμπουμ, το πρώτο με νέα τραγούδια ύστερα από επτά χρόνια, προηγήθηκε το σινγκλ «Quelque chose» και το IG κομμάτι «Un grand amour» και θα περιέχει για πρώτη φορά ένα ακυκλοφόρητο ντουέτο στα ιταλικά με την αδελφή της, Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, με τίτλο «Voglio l’amore».
Σε αυτά προστίθενται τα κομμάτια μπόνους για την ψηφιακή έκδοση: «Le petit guépard (rework)», «Un Ange (Ferber Session)» και «La mort des amants».
Μέσα από τη ροή των τραγουδιών μπορούμε, όπως λέει και η ίδια, να αντιληφθούμε την επιθυμία για ηρεμία και απλότητα, για ελευθερία από τη λάμψη και την αλαζονεία.
Το άλμπουμ περιέχει συνολικά 17 τραγούδια, όλα στα γαλλικά, εκτός από τρία. Το «Your lady» στα αγγλικά, το «Voglio l’amore», στα ιταλικά και το «Porque te vas», στα ισπανικά.
Η Μπρούνι μίλησε για το νέο άλμπουμ της, αλλά και για το παρελθόν της στον χώρο της μόδας, στην ιταλική Repubblica.
Οπως τονίζει η ίδια, πιστεύει ότι το κοινό εξακολουθεί να είναι τόσο προσκολλημένο στη γενιά των supermodels των ’90s, επειδή «κάθε δεκαετία έχει και από έναν μύθο. Για παράδειγμα, οι παίκτες τένις όπως ο Μάκενρο και ο Μποργκ ήταν οι “θεοί” της δεκαετίας του ’80. Και το ίδιο κάναμε και [εμείς τα μοντέλα] τη δεκαετία του ’90. Αν και στην πραγματικότητα, η δουλειά μας δεν ήταν τόσο περίπλοκη», λέει και θυμάται μια επίδειξη μόδας, στα μέσα της δεκαετίας του ’90, όταν ήταν πρώτο όνομα στην υφήλιο, μια περίοδο όπου «υπήρχε πολύ περισσότερη ελευθερία από ό,τι σήμερα: το πολιτικά βαρετό έχει αντικαταστήσει το πολιτικά ορθό».
Πράγματι, τα διάσημα γυμνά που φωτογραφήθηκαν από τον Χέλμουτ Νιούτον, λογικά δεν θα επιτρέπονταν σήμερα.
«Σκεφτείτε πόσο ισχυρά ονόματα της μόδας ήταν οι γυναίκες που φωτογράφισε. Ο Χέλμουτ, όμως, ποτέ του δεν ζήτησε τίποτα από εμάς, ήμασταν αυτές που θέλαμε και τελικά καταλήξαμε να γίνουμε μέρος του οράματός του – τον εμπιστευτήκαμε», τονίζει η Μπρούνι και θυμάται, όπως λέει, με περισσότερη νοσταλγία τα ντεφιλέ του ιταλού μόδιστρου Τζιάνι Βερσάτσε.
«[Αξέχαστες είναι] Οι επιδείξεις μόδας του Βερσάτσε: κάναμε το catwalk στο ξενοδοχείο Ritz, στην πισίνα του που ήταν σκεπασμένη και μετά παρτάραμε όλο το βράδυ στις σουίτες μας. Ήταν σαν να είσαι με την οικογένειά σου», επισημαίνει, προσθέτοντας ότι από εκείνη τη γενιά μοντέλων, εξακολουθεί να διατηρεί στενές επαφές με τη Ναόμι Κάμπελ.
Οπως παραδέχεται, το παρελθόν της στη μόδα τής δημιούργησε αρχικά κάποια… προβλήματα όταν ξεκίνησε να τραγουδάει, γιατί «ζω, άλλωστε, μια ζωή που κάθε χειρονομία και πράξη μου αντιμετωπίζεται με καχυποψία. Αλλά αυτός ο σκεπτικισμός με βοήθησε: πολλοί πίστευαν ότι ήμουν απλώς μια ωραία γυναίκα που τραγουδούσε, αλλά αφού άκουσαν τα άλμπουμ μου ανακάλυψαν ότι η μουσική μου είναι “πραγματική”», σημειώνει.
Από τη μόδα και τη μουσική, μετά πέρασε πέντε χρόνια στο Ελιζέ, στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο, δίπλα στον σύζυγό της.
Αλλά, όπως λέει, η αλλαγή δεν την τρομάζει.
«Μιλάτε με κάποια που ως μικρό παιδί άλλαξε έθνος (από την Ιταλία πήγε στη Γαλλία), άλλαξε γλώσσα και με κάποια έννοια άλλαξε επίσης πατέρα (μετά τον θάνατο του Αλμπέρτο Μπρούνι Τεντέσκι το 1996, ανακάλυψε ότι ο βιολογικός πατέρας της είναι ο Ιταλοβραζιλιάνος Μαουρίτσιο Ρέμερτ). Οχι, δεν είχα ποτέ προβλήματα με τις αλλαγές», λέει με νόημα.
Και, εν τέλει, έχει κάνει ειρήνη με τον εαυτό της, αποδεχόμενη ότι ήθελε και επεδίωκε να ζει πάντα κάτω από τα φώτα:
«Δεν είμαι υποκρίτρια: σχεδόν πάντα κυνηγούσα τη φήμη. Προφανώς και μου ταιριάζει».