| Shutterstock
Επικαιρότητα

Καρκινοπαθής αυτοκτόνησε λόγω ταλαιπωρίας στο ΕΣΥ 

Eνας 72χρονος ασθενής στην Κρήτη έβαλε τέλος στη ζωή του επειδή -σύμφωνα με τους συγγενείς του- δεν άντεχε την ταλαιπωρία στο ΕΣΥ. Τι ανέφερε ο Αδωνις Γεωργιάδης
Protagon Team

Ένας 72χρονος από το Ηράκλειο είχε διαγνωστεί με καρκίνο τον περασμένο Δεκέμβριο — και οι συγγενείς του περιγράφουν έναν «γολγοθά» από τότε, για εξετάσεις και θεραπείες. Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι έπρεπε να περιμένει δύο μήνες για να υποβληθεί σε ποζιτρονική τομογραφία, ειδική εξέταση πυρηνικής ιατρικής που συστήνεται για να εντοπιστούν τυχόν μεταστάσεις.

Το τελευταίο διάστημα, ο ασθενής φαίνεται πως βρέθηκε αντιμέτωπος και με την έλλειψη του χημειοθεραπευτικού φαρμάκου το οποίο έπρεπε να λάβει για την πάθησή του.

Τελικά, μην αντέχοντας και τον σωματικό πόνο, ο 72χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του, αφήνοντας ένα σημείωμα στο οποίο φέρεται να περιέγραφε την ταλαιπωρία και την απόγνωσή του.

Τι απάντησε ο Αδωνις Γεωργιάδης

Για την υπόθεση αυτή —ένα «τραγικό περιστατικό», όπως ανέφερε— τοποθετήθηκε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σε παρέμβασή του στο Mega αναγνώρισε ότι πράγματι υπήρξε έλλειψη του φαρμάκου, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο διήρκεσε μερικές μόνο ημέρες.

Πρόκειται για ένα φθηνό (της τάξεως των 11 ευρώ) αλλά ευρέως χρησιμοποιούμενο αντικαρκινικό φάρμακο, ανέφερε.

Ο υπουργός Υγείας είπε ακόμη ότι μετά την αποκατάσταση της διάθεσης του φαρμάκου είχαν προγραμματιστεί για τον συγκεκριμένο ασθενή δύο ραντεβού (στις 4 και στις 12 Μαρτίου).