Η Ολγα Γεροβασίλη δεν άφησε ασχολίαστα τα όσα συνέβησαν στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ | Dimitris Kapantais / SOOC
Επικαιρότητα

«Καρφιά» Γεροβασίλη για την «πολωτική και διχαστική» στάση Κασσελάκη

Στις πρώτες δηλώσεις της μετά το Συνέδριο, η αντιπρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωσε ότι σέβεται την απόφαση που ελήφθη, ωστόσο σχολίασε τόσο τη διαδικασία που ακολουθήθηκε –«γιατί δεν μπήκαν οι άλλες προτάσεις σε ψηφοφορία;», διερωτήθηκε– όσο και τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Protagon Team

«Το Συνέδριο είναι κυρίαρχο σώμα, το προεδρείο επέλεξε και έβαλε πρώτη την πρόταση Σ. Φάμελλου – Ν. Παππά – Γ. Τσίπρα για μη εκλογή νέου προέδρου. Είναι κυρίαρχη η απόφαση παρόλα αυτά, από μένα απολύτως σεβαστή», τόνισε η Ολγα Γεροβασίλη σε συνομιλία της με δημοσιογράφους αμέσως μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο Συνέδριο του κόμματος, το οποίο, όπως ανακοινώθηκε, αποφάσισε υπέρ της μη προσφυγής στις κάλπες για εκλογή προέδρου.

«Το συνέδριο πήρε την απόφαση να “καταψηφίσει” την πρόταση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη», συνέχισε η αντιπρόεδρος της Βουλής, επισημαίνοντας ότι υπήρξαν τρεις προτάσεις:

Η Ολγα Γεροβασίλη προσέθσε ότι δεν απέσυρε ποτέ την υποψηφιότητα της και ότι η αναφορά της «αν θες εκλογές σε δέκα ημέρες, καν’ τις μόνος σου να δεις τι θα πάρεις», αποτελούσε σχόλιο επί της πρότασης του κ. Κασσελάκη.

«Γιατί δεν μπήκαν οι άλλες προτάσεις σε ψηφοφορία; Γιατί επιλέχθηκε να πάει η πρόταση Φάμελλου πρώτη; Διότι δεν έπρεπε να φανεί ότι καταψηφίζεται η πρόταση του προέδρου», σχολίασε.

«Η μάχη πρέπει να δοθεί συλλογικά, συντεταγμένα, με το βλέμμα στις ευρωεκλογές, πάμε στις εκλογές με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μόνο που υπάρχει μια προϋπόθεση, ότι δεν θα είναι επιτυχημένη αυτή η πορεία αν ο πρόεδρος του κόμματος εξακολουθεί να έχει αυτή την πολωτική και διχαστική στάση που εκφράστηκε εκτός των άλλων και με το “βρείτε μου αντίπαλο και πάμε”», υπογράμμισε η ίδια.

«Λευκή επιταγή δεν υπάρχει για κανέναν μας, όλοι κρινόμαστε καθημερινά. Ο καθένας, την ευθύνη του για αυτές τις ευρωεκλογές», κατέληξε.

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε τη θέση της και σε σχετική ανάρτησή της στα social media:

«Το συνέδριο αποφάσισε να συνεχίσουμε ως έχουμε, να μην απευθυνθούμε στη βάση και στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Παρότι το πρότεινε ο πρόεδρος του κόμματος.

Η απόφαση του συνεδρίου ως κυρίαρχου σώματος είναι απολύτως σεβαστή.

Τώρα θα συμβάλω και θα συμβάλουνε όλοι, με όλες μας τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό μπροστά στην επερχόμενη εκλογική μάχη.

Δε θα σταματήσω να επιμένω όμως στην άποψη ότι η κρίσιμη πολιτική προϋπόθεση για επιτυχημένη πορεία είναι ο πρόεδρος να σταματήσει να λειτουργεί διχαστικά και πολωτικά. Αλλωστε αυτό του είπε και το συνέδριο στην πρόκληση του “βρείτε μου αντίπαλο”».