Με μια τηλεοπτική πιρουέτα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς προσπέρασε το θέμα του Μανώλη Πετσίτη, του ανθρώπου που περιγράφεται ως μυστικοσύμβουλός του, ως προνομιακός επισκέπτης του Μαξίμου και ως κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση ELFE-ΔΕΠΑ.
O κ. Παππάς βγήκε στο φιλόξενο στούντιο της ΕΡΤ1, στην εκπομπή «Focus» του Πάνου Χαρίτου, και επί της ουσίας δεν έδωσε καμία εξήγηση για τον ρόλο του κ. Πετσίτη. Ανέφερε απλώς ότι τον γνώριζε από παλιά και είχαν χαθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
«Κάποια στιγμή», πρόσθεσε ο κ. Παππάς, «βοήθησε στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ και μετά ασχολήθηκε με τον ιδιωτικό τομέα. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το θέμα με έναν ιδιώτη που δουλεύει σε ιδιωτική εταιρεία», σημείωσε προσθέτοντας ότι κάποιοι πιάνονται από υποθέσεις που δεν αφορούν διαχείριση δημόσιου χρήματος.
» Αυτά έρχονται και παρέρχονται και δεν επηρεάζουν τις πολιτικές τάσεις. Επειδή η Νέα Δημοκρατία πνίγεται σε Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ, προσπαθεί να κατασκευάσει κάτι για να ισοφαρίσει την κατάσταση» προσέθεσε ο κ. Παππάς, αφήνοντας αναπάντητα όλα τα κρίσιμα ερωτήματα για την υπόθεση Πετσίτη.
Αλλωστε το δημοσιογραφικό πάνελ –Χαρίτος, Νίκος Σβέρκος (ραδιοσταθμός «Στο Κόκκινο»), Νίκος Ελευθερόγλου (εφημερίδα «Δημοκρατία»)– δεν φάνηκε να έχει κάποια πρόθεση να στριμώξει τον υπουργό και πολιτικό προϊστάμενο της ΕΡΤ.
Κατά τα άλλα, αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και την ενδοκυβερνητική κόντρα, σημείωσε πως «υπάρχει ακόμα χρόνος να πειστεί και ο Π. Καμμένος και οι βουλευτές του ότι η συμφωνία είναι προς όφελος των εθνικών συμφερόντων». Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι οι διαφωνίες του κ. Καμμένου δεν είναι ευχάριστη εικόνα, ωστόσο πρόσθεσε ότι «υπάρχει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να υπερψηφιστεί η συμφωνία».
Αναφορικά με τις δηλώσεις Ζάεφ, ο υπουργός ανέφερε ότι «πάντα υπάρχει η πτυχή της εσωτερικής πολιτικής διαχείρισης, αλλά εδώ υπάρχει μια συγκεκριμένη διεθνής συμφωνία» σημειώνοντας ότι πρέπει να τηρούνται όσα έχουν συμφωνηθεί. Πρόσθεσε ότι «πρέπει να τελειώνουμε με τους αλυτρωτισμούς. Η Ελλάδα έχει κάθε ευκαιρία να πάψει να φοβάται, είναι μια χώρα που στέκεται ξανά στα πόδια της, διεκδικεί ρόλο στα Βαλκάνια και προϋπόθεση για αυτό είναι να λύσει τις δυσκολίες με τους γείτονές της». Σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει το Ποτάμι, ο Ν. Παππάς χαρακτήρισε θετικό το σενάριο το Ποτάμι να μείνει στην αρχική του τοποθέτηση και τη ευνοϊκή του στάση απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Σε σχόλιό του για τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με την ομιλία του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Παρασκευής καθώς και τις αντισυγκεντρώσεις, ο κ. Παππάς είπε ότι «δεν πρέπει να μπερδεύουμε το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι με την απόφαση κάποιος να κάνει αντισυγκέντρωση», προσθέτοντας ότι τέτοιου τύπου πρακτικές χρειάζονται οριοθέτηση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.
Απαντώντας για τον χρόνο επιλογής της συγκέντρωσης –καθώς θεωρήθηκε «φάουλ» του κ. Τσίπρα μια και την ίδια ώρα μιλά στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης– ο κ. Παππάς σημείωσε ότι « ο κ. Τσίπρας υφίστατο πάντα κριτική, όταν αργούσε να κάνει περιοδεία έλεγαν ότι ήταν κλεισμένος στο Μαξίμου. Όταν βγαίνει, (λένε) ότι πάμε σε εκλογές. Τίποτα από τα δύο δεν συμβαίνει, υπάρχει μια στρατηγική να επικοινωνήσουμε και με όρους πολιτικής συγκέντρωσης» ανέφερε.