545
Ελβις, Τομ Χανκς και Ντέιβιντ Μπάουι. Σοτ κέντρο, ο Χρυσός Φοίνικας που επανασχεδίασε η Chopard για να τιμήσει την 75η επέτειο του Φεστιβάλ Καννών | CreativeProtagon/REUTERS/GettyImages

Κάννες: Τομ Χανκς, Ελβις, Μπάουι, sex, drugs και rock & roll

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2022, 20:12
Ελβις, Τομ Χανκς και Ντέιβιντ Μπάουι. Σοτ κέντρο, ο Χρυσός Φοίνικας που επανασχεδίασε η Chopard για να τιμήσει την 75η επέτειο του Φεστιβάλ Καννών
|CreativeProtagon/REUTERS/GettyImages

Κάννες: Τομ Χανκς, Ελβις, Μπάουι, sex, drugs και rock & roll

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2022, 20:12

Η γιορτή ξεκίνησε με δυνατές παρουσίες αλλά και εκπλήξεις επί του περιεχομένου, με μεγάλου μήκους μουσικά αφιερώματα και πρωτοκλασάτους ηθοποιούς. Τομ Κρουζ, Τομ Χανκς, Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, Κέι Στιου είναι μόνο μερικοί από αυτούς. Ο,τι ακύρωσε την χαρά και τη δημιουργία το 2020 και το 2021 είναι σε αποδρομή και το 75ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου είναι εδώ.

Οι διοργανωτές του υπόσχονται μια ανεπανάληπτη έκρηξη επιτυχίας, πάρτι, παπαράτσι και… καβγάδων. Και αν αυτά τα ονόματα σε παραπέμπουν σε καλό κινηματογράφο, τότε φαντάσου τι θα γίνει με την παρουσία επί της οθόνης, τριών θρύλων της μουσικής: του Ελβις Πρίσλεϊ, του Ντέιβιντ Μπάουι και του Τζέρι Λι Λιούις. Για τον Μπάουι και τον Λι Λιούις θα δεις ντοκιμαντέρ, ενώ τον Ελβις θα τον απολαύσεις σε μία ολοκληρωμένη βιογραφική ταινία από τον Αυστραλό, Μπαζ Λούρμαν, ο οποίος, σκηνοθετικά ήταν άφαντος από το 2013, οπότε είχε παρουσιάσει το «Ο υπέροχος Γκάτσμπι» (The Great Gatsby) στις Κάννες.

Το «Jerry Lee Lewis: Trouble in Mind» είναι ένα πορτρέτο 73 λεπτών, μια ματιά στην περίπλοκη ζωή και τις συναρπαστικές ερμηνείες, ενός εκ των αυθεντικότερων και πιο άγριων ερμηνευτών της ροκ εν ρολ,  του οποίου η καριέρα καταστράφηκε όταν παντρεύτηκε την 13χρονη ξαδέρφη του.  Μακάρι να ζήσουμε την έκπληξη, αλλά το πιθανότερο είναι, ο 86χρονος Λιούις να μην εμφανιστεί στη γαλλική Ριβιέρα.

Στο Rock and Roll Hall of Fame, των ΗΠΑ, ο θρύλος της ροκ Τζέρι Λι Λιούις, μόλις έχει τελειώσει το τραγούδι του/ Scott Dudelson/Getty Images

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, το Moonage Daydream θα ξεσηκώσει τους θαυμαστές του Ντέιβιντ Μπάουι, οι οποίοι, όπως λένε οι παραγωγοί, θα παραμείνουν εκστασιασμένοι από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό της προβολής. Το ντοκιμαντέρ δεν είναι μια τυπική ανασκόπηση της ζωής και της καριέρας του, αλλά ένα εντυπωσιακό, οπτικά άγριο και ηχητικά ηλεκτρισμένο μικρό φιλμ, που σε κρατάει σε ένταση όλη την ώρα. Στην πραγματικότητα, αυτός που μιλάει περισσότερο είναι ο ίδιος ο Μπάουι, αφού ο σκηνοθέτης Μπρετ Μόργκεν είχε πρόσβαση στα προσωπικά του αρχεία και έχει φτιάξει ένα κομμάτι γεμάτο με πολλές αιχμηρές αντιπαραθέσεις της ζωής του, που κάνουν τον θεατή να ζαλιστεί.  Θα προβληθούν και στιγμιότυπα που δεν έχουμε ξαναδεί σε σόου. Υπομονή: το ντοκιμαντέρ θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους τη σεζόν των βραβείων, πριν πάει στο HBO την επόμενη άνοιξη.

Ο Ντέιβιντ Μπάουι σε συναυλία στο Λονδίνο/ Dave Benett/Getty Images

Last but not least, η ταινία για τον Ελβις Πρίσλεϊ που θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ την Τετάρτη, 25 Μαΐου. Ο Λούρμαν σκηνοθετεί, ο Οστιν Μπάτλερ υποδύεται τον μεγάλο θρύλο και οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι η ταινία είναι σχεδόν αφιερωμένη στον αγώνα του βασιλιά της ροκ να παραμείνει ο εαυτός του, όσο τα ναρκωτικά και οι εθισμοί έκαναν κουμάντο στη ζωή του. Τον μάνατζερ του Ελβις, Κολ Τομ Πάρκερ, που προσπαθεί να βγάλει χρήματα από το ταλέντο του, υποδύεται ο Τομ Χανκς. Την ταινία, ακούγεται, ότι την περιμένει ένα μεγάλο βραβείο, αλλά, καλύτερα, ας περιμένουμε μέχρι τον Ιούνιο που θα τη δούμε στους κινηματογράφους.

Ενώ οι Κάννες αγαπούσαν την ροκ τα περασμένα χρόνια (θυμηθείτε το ντοκιμαντέρ για την Εϊμι Γουάινχαουζ του Ασίφ Καπάντια το 2015 και τη βιογραφική ταινία του Ελτον Τζον «Rocketman», την ίδια χρονιά), το φεστιβάλ δεν πήγε ποτέ στις Κάννες με τόσες μουσικές ταινίες, όπως φέτος.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...