Μικρός αριθμός ασθενών με Covid-19 νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν» | Intime
Επικαιρότητα

Κανένας νεκρός, πέντε τα νέα κρούσματα του κορονοϊού την Παρασκευή

Παραμένει χαμηλή η δραστηριότητα της νόσους στη χώρα μας, καθώς τα τέσσερα από τα πέντε νέα κρούσματα αφορούν ιχνηλάτηση ήδη γνωστών περιστατικών, ενώ το ένα εντοπίστηκε σε έλεγχο πτήσης
Protagon Team

Ακόμη πέντε νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, σύμφωνα με τη γραπτή ενημέρωση που υπογράφει ο υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας. Τα τέσσερα από αυτά σχετίζονται με γνωστή συρροή κρουσμάτων και το 1 εντοπίστηκε σε έλεγχο πτήσης από το εξωτερικό.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών είναι 2.909, εκ των οποίων το 55,2% είναι άνδρες. Από αυτά, τα 631 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1.660 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια στιγμή, 16 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 66 έτη. Οι τέσσερις είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 83,3 % έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Μέχρι σήμερα, 102 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Την Παρασκευή δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος και έτσι ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας από ή με Covid-19 παραμένει στους 175.

Οι 52 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία 70 ετών και άνω.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 174.844 κλινικά δείγματα.