Protagon Main Image
Ο Μαρκ Κάρνι ανακοινώνει από την Οτάβα την προκήρυξη εκλογών | REUTERS/Patrick Doyle
Επικαιρότητα

Καναδάς: Πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 28 Απριλίου ανακοίνωσε ο Κάρνι

«Ζητώ από τους Καναδούς ισχυρή εντολή για να αντιμετωπίσουμε τον πρόεδρο Τραμπ» δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης
Protagon Team
Protagon Team

Τη διοργάνωση πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 28 Απριλίου ανακοίνωσε την Κυριακή –όπως αναμενόταν– ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά Μαρκ Κάρνι, εν μέσω εμπορικού πολέμου και σφοδρών εντάσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες του Ντόναλντ Τραμπ.

«Ζητώ από τους Καναδούς ισχυρή εντολή για να αντιμετωπίσουμε τον πρόεδρο Τραμπ» δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης, ο οποίος αντικατέστησε τον Τζάστιν Τριντό πριν από 10 ημέρες.

Οι αδικαιολόγητοι δασμοί του προέδρου των ΗΠΑ και οι εμπορικές του ενέργειες δημιουργούν τη «σημαντικότερη κρίση της εποχής μας» υπογράμμισε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ «θέλει να μας διαλύσει προκειμένου να μπορέσει η Αμερική να μας κατέχει» τόνισε ο Μαρκ Κάρνεϊ. Αλλά «εμείς δεν θα το επιτρέψουμε αυτό» υποσχέθηκε, ανακοινώνοντας τη διοργάνωση εκλογών, για να λάβει «ισχυρή εντολή» ώστε να αντιμετωπίσει τον Ντόναλντ Τραμπ