Ο Ροντ Φίλιπς μιλά στη Βουλή του Οντάριο πριν φύγει για την Καραϊβική | Twitter
Επικαιρότητα

Καναδάς: Πολιτικός αναρτούσε ψεύτικα tweet με τζάκι και πουλόβερ από την… Καραϊβική!

Ο Ροντ Φίλιπς, υπουργός Οικονομικών της επαρχίας του Οντάριο πήγε κρυφά για δύο εβδομάδες στο νησί Σεντ Μπαρτς, ενώ η περιοχή του βρίσκεται σε lockdown
Protagon Team

Σε μπελάδες έβαλε τον εαυτό του και τον πρωθυπουργό του, ο υπουργός Οικονομικών της επαρχίας του Οντάριο, στον Καναδά, ο οποίος πήγε διακοπές στην Καραϊβική για τα Χριστούγεννα, και ενώ η περιοχή του βρίσκεται σε lockdown.

Ο Ροντ Φίλιπς, λοιπόν, όχι μόνο μετέβη πριν δύο εβδομάδες κρυφά στο νησί Σεντ Μπαρτς – προορισμός πλουσίων για διακοπές – αλλά όλο αυτό το διάστημα, με δημοσιεύσεις στον λογαριασμό του στο Twitter, εμφανιζόταν να είναι στο Οντάριο.

Οταν μαθεύτηκε ότι είναι στην Καραϊβική, ξέσπασε σάλος εναντίον του, αλλά και εναντίον του πρωθυπουργού του Οντάριο, Νταγκ Φορντ, από πολιτικούς αντιπάλους και ΜΜΕ. Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι έμαθε για το ταξίδι του υπουργού του, αφού είχε ταξιδέψει και ζήτησε συγγνώμη επειδή δεν του είπε να επιστρέψει.

«Δεν μου είπε ποτέ ότι θα έφευγε ούτε το είπε σε κανέναν», είπε ο Φορντ, προσθέτοντας ότι θα… του τα ψάλει όταν επιστρέψει στον Καναδά, την Παρασκευή.

Κανονικά, ο Φίλιπς πρέπει να μείνει σε καραντίνα για 14 ημέρες, όπως έκαναν 40.000 Καναδοί που ταξίδεψαν στο εξωτερικό στις γιορτές. Από αυτούς, μόνο οι 130 έσπασαν την καραντίνα και πλήρωσαν πρόστιμο.

Οπως σημειώνει ο Guardian πάντως, πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν την παραίτηση του υπουργού, καθώς μάλιστα, τις δύο τελευταίες ημέρες, το Οντάριο εμφανίζει ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού.

Ο Φίλιπς έβγαλε ανακοίνωση, με την οποία λέει ότι έχει μετανιώσει για το ταξίδι του και προσθέτει πως δεν θα πήγαινε, αν γνώριζε ότι το Οντάριο έμπαινε σε lockdown.

«Ηταν λάθος και ζητώ συγγνώμη. Εφυγα για ταξίδι, πληρωμένο από εμένα, στο Σεντ Μπαρτς, στις 13 Δεκεμβρίου, όταν διεκόπησαν οι εργασίες της Βουλής για τα Χριστούγεννα». Η θέση του όμως, επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο από τα ψέμματά του στα social media.

Σε βίντεό του, την παραμονή Χριστουγέννων, εμφανίστηκε να κάθεται δίπλα στο τζάκι και ένα διακοσμημένο δωμάτιο, να μιλάει για τις δυσκολίες αυτών των εορτών και να ευχαριστεί τους πολίτες που κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατεύσουν τους πιο αδύναμους στην επαρχία.

«Καθώς όλοι κάνουμε θυσίες αυτά τα Χριστούγεννα, θυμηθείτε ότι κάποιοι συμπολίτες μας δεν θα μπορούν ούτε με Zoom να είναι παρόντες στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι», έγραψε εκείνο το βράδυ στο Twitter.

Σε άλλα tweet τις ημέρες των διακοπών του, φαινόταν να συναντά επιχειρηματίες της περιοχής του και να παρευρίσκεται σε εκδηλώσεις, ενώ ανέβασε και βίντεο από ένα συνέδριο, στο οποίο μίλησε μέσω Zoom από το νησί, βάζοντας ψεύτικο φόντο για να φαίνεται ότι είναι στο Οντάριο!