Πυροσβέστες ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες όμως δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν το σκάφος | Ventura County Fire Department/Handout via REUTERS
Επικαιρότητα

Καλιφόρνια: Σκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες – Φόβοι για 34 νεκρούς

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ επιβεβαιώνουν την ύπαρξη νεκρών αλλά δεν έχουν μιλήσει για ακριβή αριθμό
Protagon Team

Φόβοι για πολλούς νεκρούς εκφράζονται στην Καλιφόρνια όπου ένα σκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες. Σε αυτό επέβαιναν 39 άτομα. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν νεκροί, αλλά δεν προσδιορίζουν μέχρι στιγμής τον αριθμό.

Το σκάφος, μήκους 23 περίπου μέτρων, εξέπεμψε σήμα κινδύνου ανοιχτά της νότιας Καλιφόρνιας, κοντά στο νησί Σάντα Κρουζ. Πρόκειται για το καταδυτικό σκάφος «Conception».

Από τους 39 επιβαίνοντες, οι πέντε διασώθηκαν και οι 34 αγνοούνται και επίσημα. Αυτό που ελπίζουν τώρα Πυροσβεστική και Ακτοφυλακή είναι κάποιοι από τους επιβαίνοντες να πήδηξαν στο νερό για να σωθούν και να κατάφεραν να κολυμπήσουν ως την ακτή.

Η Πυροσβεστική έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από το φλεγόμενο σκάφος. Οι πυροσβέστες μπήκαν στη μάχη με τις φλόγες, αλλά εξαιτίας των συνεχών αναζωπυρώσεων ήταν αδύνατο να ανέβουν στο σκάφος και να αναζητήσουν επιζώντες.

«Γίνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις, πιθανόν εξαιτίας των καυσίμων. Υπάρχουν εδώ δυνάμεις της πυροσβεστικής και της ακτοφυλακής, αλλά μέχρι στιγμής δεν μπορούμε να πλησιάσουμε για να ελέγξουμε αν υπάρχουν επιζώντες», δήλωσε αξιωματούχος της Πυροσβεστικής.