Πλημμύρες στη Θάσο | kavalanews.gr
Επικαιρότητα

Κακοκαιρία: «Βούλιαξε» η Θάσος – Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και ξενοδοχεία

Προβλήματα παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ώρες και στην Κεντρική Μακεδονία - Σε Θεσσαλονίκη και Πολύγυρο οι δρόμοι μετατράπηκαν σε «ποτάμια» με την Πυροσβεστική να λαμβάνει δεκάδες κλήσεις για βοήθεια - Αστατος ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας και την Κυριακή
Protagon Team

Σοβαρά προβλήματα στους οικισμούς και το οδικό δίκτυο προκάλεσε η ισχυρή καταιγίδα η οποία έπληξε το βράδυ της Παρασκευής το νησί της Θάσου.

Από την έντονη βροχόπτωση πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και ξενοδοχεία, ενώ οι ορμητικοί χείμαρροι που σχηματίστηκαν τόσο στην τοπική κοινότητα Λιμεναρίων όσο και στην τοπική κοινότητα Ποτού, παρέσυραν πολλά αυτοκίνητα μέχρι τη θάλασσα.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στον Ποτό και στα Λιμενάρια, όπου εντοπίστηκαν και τα περισσότερα προβλήματα, ενώ και σε άλλα σημεία του νοτιοανατολικού τμήματος του νησιού, όπως στην Αστρίδα, έκλεισαν δρόμοι από τα φερτά υλικά που παρέσυραν τα νερά της βροχής.

Μακεδονία

Η ισχυρή βροχόπτωση της Παρασκευής έφερε προβλήματα στην Κεντρική Μακεδονία καθώς και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πολλοί δρόμοι της πόλης μετατράπηκαν σε «ποτάμια» δημιουργώντας δυσκολίες στην κίνηση των οχημάτων αλλά και των πεζών.

Περισσότερες από 340 κλήσεις για απάντληση υδάτων και κοπές δέντρων έλαβε η Πυροσβεστική τις προηγούμενες ώρες στις Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Κιλκίς.

Το πρωί του Σαββάτου λόγω της βροχής και του αέρα σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης (σ.σ. Τούμπα, Μπότσαρη, Τριανδρία) στο δρόμο αλλά και σταθμευμένα οχήματα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα GrTimes.

Δύσκολες ώρες πέρασαν και οι οδηγοί στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής κατά το περασμένο 24ωρο.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Υπενθυμίζεται πως τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατά την διάρκεια του Σαββάτου είναι τα παρακάτω, σύμφωνα με το meteo.gr:

Τα γενικά χαρακτηριστικά του καιρού για την ίδια ημέρα, κατά την ΕΜΥ: «Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στη βόρεια και την ανατολική ηπειρωτική χώρα».

Την Κυριακή, η ΕΜΥ ανέφερε πως αναμένει στα ανατολικά και τα νότια παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ενώ τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Από το μεσημέρι, ωστόσο, η υπηρεσία προέβλεψε ότι οι βροχές θα περιοριστούν στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του Αιγαίου θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Φωτογραφίες: kavalanews.gr, grtimes.gr