| Aris Oikonomou / SOOC
Επικαιρότητα

Και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Το όνομα του πρώην υπουργού Οικονομικών ακούστηκε για την διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα από την πρώτη ημέρα της παραίτησης του τελευταίου, μαζί με αυτά της Εφης Αχτσιόγλου –της οποίας η υποψηφιότητα επίσης «κλείδωσε»– και του Νίκου Παππά
Protagon Team

Μετά την Εφη Αχτσιόγλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα είναι το δεύτερο πρόσωπο που θα θέσει και επισήμως υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η σχετική ανακοίνωση αναμένεται να γίνει την Παρασκευή σε χώρο εκδηλώσεων στου Ψυρρή.

Σύμφωνα με πηγές του κόμματος, στο πλευρό του τάσσονται στελέχη από διάφορες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο από την Ομπρέλα, πό την οποία προέρχεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι οι ανακοινώσεις από την πλευρά της κυρίας Αχτσιόγλου αναμένονται την Τετάρτη.

Σημειώνεται, τέλος, πως παρότι δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση για τις υπόλοιπες υποψηφιότητες, «κλειδωμένη» φαίνεται και η πρόθεση του Νίκου Παππά να διεκδικήσει την θέση του προέδρου ενώ κατ’άλλες πληροφορίες υποψηφιότητα θα θέσει και ο Παύλος Πολάκης.

Οι τελευταίο φέρονται να έχουν προτείνει τη χρονική παράταση των διαδικασιών, εκφράζοντας την αντίθεσή τους με το χρονοδιάγραμμα της «επόμενης ημέρας» για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί σε προ ημερών συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Το κομματικό όργανο συνεδριάζει εκ νέου την Πέμπτη ενώ το Σαββατοκύριακο θα συνεδριάσει και η Κεντρική Επιτροπή.