Επικαιρότητα

«Και με τα θύματα και με τον οχετό;» Οργή ΠΑΣΟΚ για νέα χυδαία ανάρτηση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ

Χυδαιότητες και απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για την Ελένη Χρονοπούλου από το στέλεχος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας, Βασίλη Μίγα, που τέθηκε τελικά εκτός κόμματος. Η Χαριλάου Τρικούπη καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση και για τις υποψήφιες του κόμματός του, Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη και Αναστασία Γαϊταρτζή
Protagon Team

Μετά τη Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη, υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική (και περιφερειακή σύμβουλο με τη Δύναμη Ζωής της Ρένας Δούρου) που αναπαρήγαγε το πρωτοσέλιδο του «σεσημασμένου» σε αντίστοιχες περιπτώσεις, «Μακελειού», και την Αναστασία Γαϊταρτζή υποψήφια στη Β’ Θεσσαλονίκης, που βγήκε να πει ότι η υπόθεση Γεωργούλη είναι «στημένη» (προφανώς για προεκλογικούς λόγους), ένα ακόμη στελεχος του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα, ο Βασίλης Μίγας, από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας, προέβη σε χυδαία σχόλια (δείτε τα κάτω) για την καταγγέλλουσα τον ευρωβουλευτή («παρενοχλημένη» την αποκαλεί απαξιωτικά), Ελένη Χρονοπούλου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – σε ένα μπαράζ αναρτήσεων που προκάλεσε την οργή της Χαριλάου Τρικούπη.

Στη χυδαία ανάρτηση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ με τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την Ελένη Χρονοπούλου και την αναφορά στο όνομα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η Χαριλάου Τρικούπη απάντησε με ένα ερώτημα προς τον Αλέξη Τσίπρα  (αλλάζοντας λίγο το σύνθημα «Εμείς είμαστε με το θύμα» που επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ο ίδιος και η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ: «Και με τα θύματα και με τον οχετό;»

Και κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ -αν μπορεί- να πάρει θέση, ζητώντας ίσως συγγνώμη για τα διαδοχικά παραληρήματα από υποψηφίους και στελέχη του κόμματός του με αφορμή την υπόθεση Γεωργούλη.

Το ΠΑΣΟΚ επιφυλάσσει τέλος και μία απάντηση στον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφορικά με τους ισχυρισμούς του για την υπόθεση σε δηλώσεις του τις τελευταίες ημέρες, αλλα και τις υπόνοιες που άφησε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης γνώριζε την καταγγελία εκ των προτέρων.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Κινήματος έχει ως εξής:

Η παραίνεση στη χθεσινή μας ανακοίνωση “αρχίστε να σβήνετε”, κακώς εκτιμήθηκε επιπόλαια από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μήπως ο κ. Τσίπρας αισθάνεται σήμερα την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για την υποψήφια του κόμματος του, στη Β’ Θεσσαλονίκης, Αναστασία Γαϊταρτζή, που χαρακτηρίζει “στημένη” τη σοβαρή ποινική υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο ευρωβουλευτής τους;

Αλήθεια τι είδους συναισθήματα του γεννώνται, διαβάζοντας τη δημόσια τοποθέτηση του μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του κόμματος του, Βασίλη Μίγα;

Και με τα θύματα και με τον οχετό;

Τέλος, μια οφειλόμενη απάντηση στον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος σε σημερινές του δηλώσεις υπονόησε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης γνώριζε την καταγγελία εκ των προτέρων.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής όπως και η οικογένεια του θύματος έμαθαν το τραγικό αυτό γεγονός τη Δευτέρα του Πάσχα. Ο ίδιος ο κ. Παπαδημούλης καλείται να μας απαντήσει:

-Πως ερεύνησε τις φήμες, που ακούγονταν για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ;

– Εξέφραζε την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την αξιωματική αντιπολίτευση η ανακοίνωση του κ. Γεωργούλη, στην οποία επικαλείται τάχα πολιτική δίωξη και αφήνει απαράδεκτα υπονοούμενα για τον χρόνο του αιτήματος άρσης της ασυλίας του;

Οπως έγινε γνωστό, ο Βασίλης Μίγας τέθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ για τη χυδαία ανάρτησή του.

«O ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προχώρησε στη διαγραφή του Βασίλη Μίγα, μέλους του κόμματος στη Λάρισα, μετά τη χυδαία και σεξιστική ανάρτησή του», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.