Ο χρυσαυγίτης Μπαρμπαρούσης, που καλούσε σε ανατροπή του πολιτεύματος, ενώ έδινε εξηγήσεις στο δικαστήριο πριν από έναν χρόνο | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Kαι ξαφνικά, στη δίκη Μπαρμπαρούσης – Ματθαιόπουλος: «Μην τον βάλετε φυλακή, μας βοηθάει για καμιά κότα, κάνα αυγό…»

Οι δύο πρώην βουλευτές εμφανίστηκαν στο δικαστήριο για να στηρίξουν το αίτημά τους να δοθεί ανασταλτικός χαρακτήρας στις ποινές τους. «Είστε κατηγορούμενος εδώ και 5,5 χρόνια και σας βλέπουμε σήμερα...», η «πληρωμένη» απάντηση της προέδρου Λεπενιώτη στον Μπαρμπαρούση
Protagon Team

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων εμφανίστηκαν την Πέμπτη, σε μία ύστατη προσπάθεια να αποφύγουν τα σίδερα της φυλακής, οι καταδικασθέντες πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

Προκειμένου να στηρίξει το αίτημα χορήγησης αναστολής στην ποινή του, ο καταδικασθείς σε κάθειρξη έξι ετών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Μπαρμπαρούσης έφερε στο δικαστήριο, ως μάρτυρα, τον ηλικιωμένο πατέρα του.

Ο πατέρας του χρυσαυγίτη πρώην βουλευτή που τον Ιούνιο του 2018 φωνασκούσε από το βήμα της Βουλής καλώντας ανοικτά σε στρατιωτικό πραξικόπημα για την ανατροπή του πολιτεύματος (θυμηθείτε το εδώ), υποστήριξε ότι τον χρειάζεται για τις δουλειές στο χωράφι!

«Ασχολείται με τα χωράφια, τα καλλιεργεί, βοηθάει εμένα και τη μητέρα του, μένει μαζί μας. Εχει χωρίσει και τα τρία παιδιά του είναι με τη μητέρα, ηλικίας 10, 9 και 8. Βοηθάμε και εμείς, καμιά κότα, κάνα αυγό η γιαγιά…», ανέφερε μεταξύ άλλων και τότε η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη τον ρώτησε «αν εκτίσει την ποινή του τι θα αλλάξει;» για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:

Μάρτυρας: Εγώ είμαι τελειωμένος, απέχω από το Αγρίνιο 40 χιλιόμετρα.

Πρόεδρος: Οταν ήρθε στην Αθήνα σαν βουλευτής, εσάς ποιος σας κοίταγε;

Μάρτυρας: Το 2017 δεν είχα πρόβλημα. Μετά ήρθαν τα προβλήματα υγείας και σε μένα και στη γυναίκα μου.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του πατέρα του, ο Μπαρμπαρούσης  ζήτησε από την έδρα να αποχωρήσει, με την πρόεδρο να του απαντά με νόημα: «Είστε κατηγορούμενος εδώ και 5,5 χρόνια και σας βλέπουμε σήμερα…».