Ο Βιντσέντζο Λα Πόρτα στο μπαλκόνι, στο διαμέρισμά του στην Κέρκυρα το οποίο έχει στολίσει με κασκόλ και σημαίες της Νάπολι | ErtNews
Επικαιρότητα

Ιταλός μαφιόζος συνελήφθη στην Κέρκυρα λόγω της… Νάπολι

Ο φυγάς Βιντσέντζο Λα Πόρτα, που είχε δημιουργήσει μια δεύτερη ζωή στο Νησί των Φαιάκων, δεν άντεξε να μην πανηγυρίσει όταν η ομάδα του κέρδισε το πρωτάθλημα μετά από τρεις δεκαετίες. Αλλά η φωτογραφία που αναρτήθηκε στα social media οδήγησε τις διωκτικές αρχές στα ίχνη του
Protagon Team

Ο 60χρονος Βιντσέντζο Λα Πόρτα ήταν ένας άνθρωπος της διαβόητης Καμόρα , της κυρίαρχης δομής οργανωμένου εγκλήματος στη Νάπολη, στην Ιταλία. Είχε, όμως, εξαφανιστεί από προσώπου γης εδώ και 11 χρόνια… Μέχρι που την περασμένη Παρασκευή η Ελληνική Αστυνομία τον συνέλαβε ενώ οδηγούσε το μηχανάκι του στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία της Νάπολης δήλωσε ότι την τοποθεσία του καταζητούμενου πρόδωσε το πάθος του για δύο πράγματα: το ποδόσφαιρο και τη Νάπολι.

Τον περασμένο Μάιο, ο Λα Πόρτα δεν μπορούσε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του όταν η Νάπολι κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο στο ιταλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου μετά από 33 χρόνια.

Η αστυνομία τον αναγνώρισε και τον εντόπισε σε μια φωτογραφία έξω από ένα εστιατόριο της Κέρκυρας ανάμεσα σε οπαδούς της Νάπολι να φοράει καπέλο του μπέιζμπολ και να ανεμίζει τα γαλανόλευκα χρώματα της ομάδας.

«Με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Λα Πόρτα δεν μπορούσε να αντισταθεί στον εορτασμό», δήλωσε η αστυνομία.

Ο ίδιος έχει ήδη καταδικαστεί ερήμην στην Ιταλία για εγκληματική οργάνωση, φοροδιαφυγή και απάτη.

Μετά τη σύλληψή του παραμένει κρατούμενος περιμένοντας την έκδοσή του στην πατρίδα του. Εάν συμβεί αυτό, πρόκειται να εκτίσει ποινή φυλάκισης 14 ετών και τεσσάρων μηνών.

Ο δικηγόρος του Λα Πόρτα δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AP: «Εχει φτιάξει μια νέα οικογένεια στην Ελλάδα… Εχει ένα εννιάχρονο αγόρι και εργάζεται ως μάγειρας για να τα βγάλει πέρα. Πάσχει από καρδιακές παθήσεις. Αν εκδοθεί, ο ίδιος και η οικογένειά του θα καταστραφούν».

Οι αρχές ήταν αμείλικτες στην καταδίωξη του Λα Πόρτα, παρακολουθούσαν στενά τις οικονομικές και διαδικτυακές κινήσεις του και «περίμεναν να κάνει κάποιο λάθος».