Ο ιταλός αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενος στο πεδίο των λεκτικών προκλήσεων | Shutterstock/Daniele de Gregorio
Επικαιρότητα

Ιταλία: Υπουργός της Μελόνι καυχιέται για τις σεξουαλικές του κατακτήσεις

Ο Βιτόριο Σγκάρμπι, κατώτερο μέλος της ιταλικής κυβέρνησης ισχυρίστηκε ότι είχε «1.500 συνευρέσεις» με γυναίκες και επαίνεσε τα ανδρικά γεννητικά όργανα, προκαλώντας αντιδράσεις
Protagon Team

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Σε συνέντευξή του τον Νοέμβριο του 2012, ο συγγραφέας και τότε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος είχε προκαλέσει αίσθηση όταν, σε συνέντευξή του, ανέφερε πως είχε κάνει σεξ με τη μισή Αθήνα. Λίγες ημέρες αργότερα έδωσε τις δέουσες διευκρινίσεις σχετικά με το υπερβολικό της δήλωσής του – η οποία είχε ως έναυσμα κατηγορίες που είχε εκτοξεύσει εναντίον του η Χρυσή Αυγή.

Η περίπτωση του 71χρονου Ιταλού Βιτόριο Σγκάρμπι, όμως, είναι εντελώς διαφορετική. Τον περασμένο μήνα, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε μπροστά σε ένα έκπληκτο κοινό στην γκαλερί τέχνης «Maxxi» της Ρώμης ότι έκανε σεξ με περίπου εννέα γυναίκες τον μήνα. Η εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί για την παρουσίαση του θερινού προγράμματος της γκαλερί.

Ο Σγκάρμπι, ιστορικός τέχνης, ηθοποιός και συγγραφέας που από καιρό πυροδοτεί τηλεοπτικές συζητήσεις με τις εξωφρενικές απόψεις και προσβολές που εξαπολύει, στη συνέχεια επαίνεσε το πέος ως «ένα όργανο γνώσης, δηλαδή διείσδυσης – το οποίο πρέπει να διαθέτεις για να το καταλάβεις». Επίσης, σε ένα τηλεφώνημα που δέχθηκε ενώ βρισκόταν στη σκηνή, απάντησε: «Ποιος διάολο είσαι εσύ;». Το συμβάν έχει καταγραφεί σε βίντεο.

Ο αναπληρωτής υπουργός είναι ένας απόλυτος χαρακτήρας, πολύ αγαπητός αλλά και διχαστικός, που επιμένει να παραμένει πάντα στο χείλος της πολιτικής και της πνευματικής πρόκλησης, ενώ διατηρεί μια επισφαλή ισορροπία ανάμεσα στα συντριπτικά πάθη του και τη συχνά μαγνητική διαλεκτική αλαζονεία του, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Times του Λονδίνου.

Το προσωπικό της ιταλικής γκαλερί παραπονέθηκε επισήμως και το κόμμα των Πέντε Αστέρων της αντιπολίτευσης ζήτησε την παραίτησή του. Στην εκδήλωση ο Σγκάρμπι επρόκειτο να συζητήσει για την ιταλική μουσική. Ο ιταλός υπουργός Πολιτισμού, Τζενάρο Σαντζουλιάνο, είπε ότι είχε γράψει στην γκαλερί ζητώντας λεπτομέρειες, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει χώρος για «οποιασδήποτε μορφής χυδαιότητα» στον συγκεκριμένο χώρο τέχνης.

Φίλος του αείμνηστου πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο Σγκάρμπι είναι γνωστός για την ανορθόδοξη συμπεριφορά του και έχει συνδεθεί αισθηματικά με μια σειρά από πορνοστάρ. Αρνήθηκε να παραιτηθεί και ισχυρίστηκε ότι το προσωπικό που παραπονέθηκε για αυτόν ήταν αριστεροί ακτιβιστές που προσπαθούν να τον ακυρώσουν.

Εξήγησε ότι αναφέρθηκε απλώς στον Μισέλ Ουελμπέκ, τον γάλλο μυθιστοριογράφο, και στον έπαινό του για τα ανδρικά γεννητικά όργανα. Μάλιστα, σε μια συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica θυμήθηκε την αγάπη του Μότσαρτ για το χιούμορ χαμηλού επιπέδου. «Ας λογοκρίνουμε και τον Μότσαρτ, λοιπόν» είπε.

«Και επί τη ευκαιρία, ας περάσουμε από λογοκρισία και το μυθιστόρημα “Πετρόλιο” του Παζολίνι ή την επιτυχία του Λούτσιο Μπατίστι “Dieci Ragazze Per Me” (Δέκα Κορίτσια για Μένα)» συμπλήρωσε.