Το φορτίο είχε προορισμό την Ευρώπη | Guardia di Finanza di Genova
Επικαιρότητα

Ιταλία: Φορτίο δύο τόνων κοκαΐνης κατασχέθηκε στη Γένοβα

Είναι η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει κατασχεθεί στην Ιταλία τα τελευταία 25 χρόνια, υποστηρίζουν οι Αρχές, με προορισμό την Ευρώπη
Protagon Team

Η οικονομική αστυνομία στην Ιταλία ανακοίνωσε την Πέμπτη την κατάσχεση στο λιμάνι της Γένοβας δύο και πλέον τόνων καθαρής κοκαΐνης, με εκτιμώμενη αξία περίπου στα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Τα ναρκωτικά προερχόταν από την Κολομβία και είχαν τελικό προορισμό την Ισπανία.

Η κατάσχεση αυτή είναι «η μεγαλύτερη που έχει γίνει στην Ιταλία τα τελευταία 25 χρόνια», τόνισε η αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι αποτέλεσε καρπό της συνεργασίας με τις αρχές της Κολομβίας, της Ισπανίας και της Βρετανίας.

Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν στις 23 Ιανουαρίου, μοιρασμένα σε 60 σάκους στο εσωτερικό εμπορευματοκιβωτίου που είχε φορτωθεί σε πλοίο που απέπλευσε από την Κολομβία. Το πλοίο έκανε ενδιάμεσο σταθμό στη Γένοβα και επρόκειτο να αναχωρήσει για τη Βαρκελώνη, όπου θα ξεφορτώνονταν τα ναρκωτικά για να διατεθούν κατόπιν στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η ιταλική οικονομική αστυνομία ανακοίνωσε την Τετάρτη άλλη μια μεγάλη κατάσχεση στο λιμάνι του Λιβόρνο, στην Τοσκάνη. Επρόκειτο για ποσότητα άνω των 640 κιλών κοκαΐνης, αξίας περίπου 130 εκατ. ευρώ.