Eικόνες απο τις πλημμυρισμένες περιοχές | ilmessaggero.it/
Επικαιρότητα

Ιταλία: Εννέα νεκροί και αγνοούμενοι από τις πλημμύρες

Επτακόσιοι πυροσβέστες επιχειρούν για την ανεύρεση των αγνοουμένων και τον απεγκλωβισμό ανθρώπων στην περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια, που επλήγη από τις σφοδρές βροχοπτώσεις
Protagon Team

Εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, στην Ιταλία, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων και άλλοι αγνοούνται.

Νεκροί βρέθηκαν πρώτα ένας αγρότης, μία γυναίκα στην παραθαλάσσια περιοχή στο Τσεζενάτικο, και ένας ηλικιωμένος, ο οποίος πέθανε από πνιγμό μέσα στο σπίτι του, στο Φορλί. Αργότερα, ανακοινώθηκε ο θάνατος έξι ακόμα ατόμων που αγνοούνταν.

«Ουσιαστικά, ζούμε έναν νέο σεισμό. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα και η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είναι σε διαρκή επαφή με τις τοπικές αρχές μας», δήλωσε ο πρόεδρος της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια, Στέφανο Μπονατσίνι.

Οπως μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα ορμητικά νερά παρέσυραν το πτώμα μιας γυναίκας, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από το σπίτι της.

«Στις πληγείσες περιοχές επιχειρούν πάνω από 700 πυροσβέστες. Αυτή την στιγμή, η κύριά μας προτεραιότητα, φυσικά, είναι να σώσουμε τους ανθρώπους που κινδυνεύουν», δήλωσε ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι.

Μεγάλο μέρος της Εμίλια Ρομάνια έχει πλημμυρίσει εξαιτίας της υπερχείλισης 21 ποταμών και παραποτάμων. Οι οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις έχουν διακοπεί, όπως σε πολλές περιπτώσεις και η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Η ιταλική Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε ότι «η περιοχή που έχει πλημμυρίσει, με ανυπολόγιστες καταστροφές, είναι τεράστια και στην φάση αυτή κινδυνεύουν ακόμη και τα μέλη των σωστικών συνεργείων».

Παράλληλα με τις πλημμύρες, σημειώθηκαν 250 κατολισθήσεις που αποτελούν κίνδυνο για όσους οδηγούν σε μικρούς επαρχιακούς δρόμους.

Ο δήμος της Μπολόνια κάλεσε το πρωί τους πολίτες να εγκαταλείψουν τα καταστήματα και τα ισόγεια διαμερίσματα.

Πάνω από 13.000 άνθρωποι έχουν φύγει από τα σπίτια τους εξαιτίας των πλημμυρών.

Τις πληγείσες περιοχές προσπαθούν να προσεγγίσουν άνδρες και γυναίκες της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας και των Πυροσβεστών και από άλλες περιφέρειες της χώρας για την όσο γίνεται πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης.