Πολίτης στην Κω μετά την ισχυρή δόνηση του Ιουλίου | Intimenews/ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗΣ
Επικαιρότητα

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών στην Κω

Η δόνηση προέρχεται από τον εστιακό χώρο του ισχυρού σεισμού του Ιουλίου και εντάσσεται στην αναμενόμενη μετασεισμική ακολουθία
Protagon Team

Μετασεισμός με ένταση 5,1 βαθμών σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης μεταξύ της Κω και των μικρασιατικών ακτών, στην ευρύτερη περιοχή στην οποία είχε σημειωθεί η φονική δόνηση των 6,3 βαθμών.

Σύμφωνα με Γεωδυναμικό Ινστιτούτου η δόνηση είχε μέγεθος 5,1 βαθμών και σημειώθηκε στις 10:42 σε θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κω και τα τουρκικά παράλια.

Το Αμερικανικό Γεωλογικό Παρατηρητήριο (USGS) ανακοίνωσε πως η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 5,3 βαθμών σημειώθηκε κοντά στο Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός) της Τουρκίας.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας πρόκειται για τον ισχυρό μετασεισμό που περίμεναν ως φυσιολογική εξέλιξη μετά τον σεισμό του Ιουλίου. Ο σεισμός της Τρίτης προέρχεται από την ίδια επικεντρική περιοχή σε ακτίνα 60 χιλιομέτρων.

Εν τω μεταξύ, στις 04:46 της Τρίτης είχε σημειωθεί δόνηση 4,3 βαθμών στην ευρύτερη περιοχή της Κω. Το επίκεντρο ήταν περίπου 47 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά του νησιού, κοντά στα τουρκικά παράλια. Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στους κατοίκους του νησιού χωρίς να προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία.